Čokoládovo-hruškový fitness koláč bez múky

Ako najlepšie využiť čerstvé hrušky? No predsa do koláča. Tento môj je dokonca super zdravý, neobsahuje laktózu, ani vajíčka. Je teda skvelý aj pre alergikov a veganov. A čo je najlepšie, je plný čokolády a lahodného ovocia. Tvoje chuťové bunky sa budú cítiť ako v raji a tvoje telo sa poteší ohromnej dávke vitamínov, ktoré mu hrušky poskytnú. Hruška totiž obsahuje vysoký obsah vitamínu A, ktorý je dôležitý pre zdravie našich kostí a zubov, tiež vitamín C, E, vápnik a fosfor. Pomáha pri problémoch s trávením, keďže prečisťuje črevá a odstraňuje zápchu.
Už len hurá do pečenia :-).

Čo budeme potrebovať?

  • 2 hrnčeky na múku pomixovaných ovsených vločiek
  •  ½ hrnčeka pomletých orechov
  •  3 lyžice nesladeného kakaa
  •  20 g horkej čokolády
  •  ½ hrnčeka medu
  •  5 lyžíc kokosového oleja
  •  3 lyžice ľanových semienok
  •  150 ml vody
  •  3 hrušky
  •  štipka škorice

Ako budeme postupovať?

1. Pomleté ľanové semienka zalejeme 150 ml vody a necháme odstáť cca 10 minút, aby napučali a mohli sme ich použiť namiesto vajíčka.

2. Roztopíme horkú čokoládu a všetko okrem čokolády a kokosového oleja zmiešame dokopy. Podľa potreby pridáme vodu alebo mlieko. Po cca 15 minútach primiešame roztopenú čokoládu a kokosový olej.

3. Cesto vylejeme do tortovej formy. Hrušky nakrájame na kocky a poukladáme ich na cesto. Nakoniec ešte koláč posypeme škoricou. Pečieme na 180 stupňoch cca 40 minút.

fitshaker_blog_hruskovy_kolac1

fitshaker_blog_hruskovy_kolac2

fitshaker_blog_hruskovy_kolac3

fitshaker_blog_hruskovy_kolac4

fitshaker_blog_hruskovy_kolac5

A čokoládový fešák je na svete. Prajem dobrú chuť :-).

 

Ďalšie recepty zo sezónneho ovocia:

Bezlepková kakaová bábovka plná ovocia

Super rýchly slivkovo-makový koláčik

Pšenový koláčik so slivkami a jabĺčkami

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 23/09/2015 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre