Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Nadýchaná focaccia s červenou repou a tymianom, tip na výborné domáce pečivo

40 min
10 ks
nadýchaná focaccia

Potrebujeme: 

  • 500 g špaldovej múky
  • 10 g morskej soli
  • 1 lyžičku sušeného droždia
  • 50 ml olivového oleja
  • 375 ml vlažnej vody
  • 2 stredne veľké uvarené cvikly (ja kupujem vákuovo balenú alebo množstvo podľa chuti)
  • vetvičky čerstvého tymianu
nadýchaná focaccia

Táto cviklová focaccia je chutné domáce pečivo, ktoré môžeš vychutnať na raňajky alebo večeru. Je to pochúťka, ktorú môžeš podávať teplú z rúry alebo vychladnutú s plátkami šunky, so šalátom alebo s domácou nátierkou.

Ako na to?

1

Do veľkej misy vložíme múku, soľ a droždie, pridáme olej, vodu a miesime, kým sa cesto nespojí a nelepí. Cesto zakryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

2

Do druhej misky vložíme uvarenú cviklu, pridáme tymian, trochu soli, korenie podľa chuti a jemne pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame.

3

Keď je cesto hotové, zapneme rúru na 200 ˚C. Cesto si vyvaľkáme do požadovaného tvaru s hrúbkou približne 1 cm. Vrch potrieme olivovým olejom a na cesto poukladáme cviklu a čerstvý tymian. Cviklu mierne zatlačíme do cesta a vrch jemne osolíme.

4

Pečieme na strednej úrovni rúry 35 – 40 minút, kým vrch nie je chrumkavý a zlatistý. Podávame teplé alebo studené s ľubovoľnou prílohou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

228 kcal

959 kJ

T:

6 g

B:

8 g

S:

34 g

V:

5 g

najlepsia focaccia

Dobrú chuť 😊.

Vyskúšaj naše raňajkové kaše. Sú originálne, rýchlo hotové, majú výborné zložene a navyše výborne chutia. Ver, že si ich zamiluješ natoľko, že sa pre teba stanú závislosťou. Nájdeš ich v našom e-shope.

raňajková kaša
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.