Táto cviklová focaccia je chutné domáce pečivo, ktoré môžeš vychutnať na raňajky alebo večeru. Je to pochúťka, ktorú môžeš podávať teplú z rúry alebo vychladnutú s plátkami šunky, so šalátom alebo s domácou nátierkou.
Ako na to?
1
Do veľkej misy vložíme múku, soľ a droždie, pridáme olej, vodu a miesime, kým sa cesto nespojí a nelepí. Cesto zakryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
2
Do druhej misky vložíme uvarenú cviklu, pridáme tymian, trochu soli, korenie podľa chuti a jemne pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame.
3
Keď je cesto hotové, zapneme rúru na 200 ˚C. Cesto si vyvaľkáme do požadovaného tvaru s hrúbkou približne 1 cm. Vrch potrieme olivovým olejom a na cesto poukladáme cviklu a čerstvý tymian. Cviklu mierne zatlačíme do cesta a vrch jemne osolíme.
4
Pečieme na strednej úrovni rúry 35 – 40 minút, kým vrch nie je chrumkavý a zlatistý. Podávame teplé alebo studené s ľubovoľnou prílohou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
228 kcal
959 kJ
T:
6 g
B:
8 g
S:
34 g
V:
5 g
Dobrú chuť 😊.
Vyskúšaj naše raňajkové kaše. Sú originálne, rýchlo hotové, majú výborné zložene a navyše výborne chutia. Ver, že si ich zamiluješ natoľko, že sa pre teba stanú závislosťou. Nájdeš ich v našom e-shope.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz