Tento čokoládový koláč je poriadna dobrota, a ak sa budeš chcieť blysnúť pred návštevou, neváhaj vyskúšať tento recept. Extra čokoládový, vláčny a mimoriadne jednoduchý dezert, ideálny ku kávičke či k čaju.
Ako budeme postupovať?
1
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, ktorú následne necháme trochu vychladnúť.
2
Rozohrejeme rúru na 180 ˚C.
3
V miske zmiešame suché suroviny (t. j. múku, prášok do pečenia a proteín).
4
V druhej nádobe vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, pridáme žĺtky a čokoládu.
5
Do mokrej zmesi pridáme suchú a dôkladne zamiešame.
6
Z bielkov a zo soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne primiešame do vzniknutého cesta.
7
Cesto vylejeme do formy s rozmerom 23 x 23 cm vystlanej papierom na pečenie.
8
Dáme piecť do vyhriatej rúry a po 15 minútach teplotu stiahneme na 160 ˚C, pri ktorej koláčik pečieme ešte cca 10 minút.
9
Nemali by sme ho piecť príliš dlho, aby nám nepreschol. Po upečení by mal zostať vláčny.
10
Po upečení koláč necháme vychladnúť aspoň 30 minút.
11
Vychladnutý ho potrieme džemom a posypeme kokosom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
210 kcal
882 kJ
T:
15 g
B:
5 g
S:
13 g
V:
1.5 g
Nech ti chutí :-)!
Skvelé fitness recepty aj s proteínom nájdeš aj v našich knihách:
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot