Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

MEGA dobré vianočné medvedie labky úplne bez lepku!

40 min
35 porcií
vianočné medvedie labky bez lepku

Potrebujeme: 

  • 150 g mletých vlašských orechov (orechy môžete pomlieť aj v mixéri)
  • 75 g mandľovej múky
  • 75 g pohánkovej múky + na obaľovanie guľôčok z cesta
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 1 lyžičku mletej škorice (napr. Ceylon)
  • 100 g domáceho medu
  • 1 vajíčko
  • 150 g kvalitného masla
  • kokosový olej na vytretie formičiek
  • 2 BIO vanilkové cukry na obaľovanie - voliteľné (ak robíme recept pre deti, vynecháme)
vianočné medvedie labky bez lepku

Priznám sa, že medvedie labky som naposledy piekla pred dvadsiatimi rokmi. Vtedy sa mi veľmi nepodarili. Celé sa mi prilepili k formičkám. Takže som ich musela vyškrabávať. Formičky som umyla a odložila na dvadsať rokov na bezpečné miesto. Až do minulého týždňa, keď ich objavila moja dcéra. Do pečenia som išla s veľkou nechuťou, ale čuduj sa svete, podarili sa. My sme ich robili klasické zo špaldovej múky, ale úspešné pečenie ma motivovalo urobiť ich aj v bezlepkovej forme. Sú fakt fantastické a pokiaľ ich neobalíš vo vanilkovom cukre, budú nielen bezlepkové, ale aj bez cukru.

Ako na to?

1

Pomleté vlašské orechy zmiešame spolu s mandľovou múkou, pohánkovou múkou, kypriacim práškom a škoricou.

2

Pridáme med, vajíčko a na kúsky nakrájané zmäknuté maslo.

3

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na 1 hodinu do chladničky.

4

Zatiaľ vytrieme formičky olejom a poukladáme na plech.

5

Po 1 hodine vyberieme cesto z chladničky. Robíme malé guľôčky, ktoré ešte obalíme v pohánkovej múke a vtláčame do formičiek.

6

Formičky poukladáme na plech a vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 10 minút.

7

Po upečení labky vyklopíme z formičiek a ešte teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre.

TIP: Ak ti nevadí lepková verzia, použi namiesto 75 g mandľovej a 75 g pohánkovej múky, 150 g hladkej špaldovej múky.

Výživové hodnoty na 1 ks:

86 kcal

364 kJ

T:

6 g

B:

2 g

S:

5 g

medvedie labky
vianočné pečivo
vianocne kolace
bezlepkové vianočné pečivo

Krásne sviatky! :-)

Mnoho receptov, dokonca aj bezlepkových, nájdeš v našich knihách:

zdrave kucharske knihy
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.