Čo budeme potrebovať na kokosovo –citrónové crinkles (cca 30 ks)?
Na cesto:
- 30 g kokosového cukru
- 240 g špaldovej múky
- 90 g kokosu
- 2 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
- 2 šťastné vajíčka najlepšie z voľného chovu
- 60 g ghee masla (ale môžeš použiť len 40 g ghee masla a zvyšných 20 g nahradiť kokosovým olejom)
- 1 bio citrón
Na obaľovanie:
- strúhaný kokos
- jemne mletý kokosový cukor (môžeš použiť aj trstinový alebo brezový cukor)
Ako na to?
1
Maslo a cukor vymiešame mixérom na hladkú zmes. Pridáme po jednom vajíčka a zapracujeme ich do maslovej hmoty.
2
Teraz prichádza na rad citrón. Poriadne ho umyjeme. Kôru nastrúhame k ostatným ingredienciám v miske, potom pridáme aj šťavu.
3
Vo vedľajšej miske si zmiešame kokos, múku a kypriaci prášok. Obe zmesi potom zmiešame do hromady. Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cez noc oddychovať v chladničke.
4
Na druhý deň tuhé cesto vyberieme z chladničky. Rúru necháme vyhriať na 160°C . Pokiaľ sa rúra nahrieva začneme z cesta v dlaniach formovať malé guľôčky. Potom ich obalíme v kokose alebo cukre, podľa toho, na čo máme práve chuť.
5
Hotové crinkles poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry na 8 minút.
Čo budeme potrebovať na čokoládovo –škoricové crinkles (cca 30ks)?
Na cesto:
- 2 šťastné vajíčka
- 60 g ghee masla
- 30 g kokosového cukru
- 200 g špaldovej múky
- 200 g kvalitnej vysoko percentnej čokolády (min.75% obsah kakaa)
- 1 vanilkový lusk
- mletú škoricu
- 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
Na obaľovanie:
- kokosový cukor
- kakao v bio kvalite
Ako na to?
1
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme ju trocha vychladnúť (pozor, aby ti opäť nestuhla).
2
V miske zmiešame na jemno mletý cukor a ghee maslo. Pridáme vanilkový lusk, škoricu a rozpustenú čokoládu. Potom postupne primiešame jedno vajíčko po druhom.
3
V inej miske si zmiešame múku a kypriaci prášok. Obe zmesi zmiešame dokopy a podobne ako pri prvom ceste, i toto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho cez noc oddychovať v chladničke.
4
Pozor. Rúru necháme vyhriať až na 180°C. Postup tvarovania guľôčok je úplne rovnaký ako pri prvom recepte, ale tu si na obaľovanie môžeme zvoliť i kakao.
5
Crinkles pečieme 8-10 minút.
Veríme, že náš tip na tieto parádne crinkles bude tvoja skvelá inšpirácia pri vytváraní tých najlepších dobrôt. Prajeme šťastné a veselé vianočné pečenie!
Ak hľadáš tipy na vianočné darčeky, nahliadni aj ku nám do eshopu:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!