Doba prípravy: 35 minút
Čo budeme potrebovať na 6-8 porcií?
- 250 g ryže
- 6 lyžíc kvalitnej sójovej omáčky (napr. Tamari)
- ½ lyžičky mletej škorice
- 1 lyžičky mletej červenej papriky
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 2 lyžice domáceho medu
- 1 dl teplej vody
- 4-5 lyžíc olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 500 g kvalitného mletého hovädzieho mäsa
- morskú/himalájsku soľ (podľa chuti)
- 250 g mrazeného hrachu
- vajíčko (volské oko, nemusí)
Ako budeme postupovať?
2. V pohári alebo miske skombinujeme sójovú omáčku, korenie (škoricu, papriku, čierne korenie), med, vodu a pripravíme omáčku.
3. Na panvici zohrejeme olej a jemne opražíme cibuľku a cesnak, pridáme mleté mäso, osolíme.
4. Chvíľku opražíme, cca 5 minút, a pridáme omáčku. Podusíme ešte 5 minút. Pridáme mrazený hrášok.
5. Nakoniec pridáme ryžu, premiešame a ešte 2-4 minúty povaríme.
6. Podávame s volským okom, so šalátom a vrch môžeme posypať obľúbeným syrom, pažítkou.
Kopec ďalších inšpirácií na zdravé obedy a iné fit recepty nájdeš aj v našich knihách:
Ak máš rada recepty z mletého hovädzieho mäsa, potom vyskúšaj aj tieto:
Tip na obed plný bielkovín: hovädzie karbonátky plnené mozzarellou
Cuketové špagety s mletým hovädzím mäsom: tip na zdravý obed plný bielkovín
Mäsové guľky z mletého teľacieho mäsa s bielou špargľou: obed plný bielkovín
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz