Tento slaný zeleninový koláč sa výborne hodí ako súčasť hlavného jedla, ale aj obedového balíčka.
Skvelé pre deti všetkých vekových kategórií. Šošovica a sladké zemiaky sa vyskytovali v mojej strave pred deťmi len zriedka. Teraz sú mojou týždennou základňou a stále experimentujem s novými spôsobmi, ako ich podávať.
Toto jedlo sa skladá zo šošovice, zeleniny, sladkých zemiakov a z vajec, vďaka čomu je veľmi výživné, veľmi chutné a pre dojčatá ľahko konzumovateľné. 😊
Ako na to:
1
Na panvici zohrejeme olej na strednej teplote. Cibuľu opečieme dozlata. Pridáme mrkvu, petržlen, sladký zemiak a opekáme 5 minút.
2
Pridáme karí a povaríme ďalšiu minútu.
3
Pridáme šošovicu a vývar, privedieme do varu, potom znížime teplotu na minimum a necháme dusiť, kým sa neuvarí, nezmäkne a nevstrebe sa vývar (približne 20 minút).
4
Predhrejeme si rúru na 180 ˚C.
5
Keď je šošovica uvarená, pridáme k nej mrazenú kukuricu, hrášok a vajíčka. Miešame, kým sa všetko nespojí.
6
Zmes umiestnime do vymastenej formy alebo menšieho pekáča, ja som použila okrúhlu formu s priemerom 25 cm.
7
Pečieme v rúre 30 – 40 minút alebo kým koláč nestuhne a nesfarbí sa dozlata, ale načasovanie sa bude líšiť v závislosti od rúry alebo podľa toho, aký pekáč použijeme.
TIP: Ak vaše deti nemajú rady príchuť karí, vynechajte ho. Pred pečením v rúre môžete vždy pridať nejaké čerstvé nakrájané bylinky.
Nech chutí tebe a tvojej rodinke 😊!
Vieš o tom, že aj kúpou premium členstva u nás získavaš knihu s ďalšími zdravými receptami?
Pre našich členov sme pripravili hneď niekoľko benefitov, pridaj sa k nám a naskoč na cestu za svojím cieľom s nami 😊:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz