Tieto sýte a chutné zapekané vajíčka si môžeš dopriať ako raňajky, obed, večeru alebo si ich môžeš zobrať zo sebou na piknik, výlet, k vode a vychutnať si ich ako snack, keď máš uponáhľaný deň.
Tento vajíčkový pekáč je plný zeleniny, jemne ochutený slaninou a syrom. Kľudne si ho však môžeš dopriať aj bez mäsa. Krása tohto pekáča spočíva v tom, že si ho môžeš veľmi ľahko prispôsobiť podľa toho, čo máš rada alebo čo máš v chladničke.
Ako na to:
1
Predhrejeme si rúru na 200°C.
2
Na panvici si zohrejeme olivový olej a opekáme zemiakové kocky 5-7 minút alebo kým nie sú mäkké.
3
Na konci ich ešte jemne osolíme a okoreníme. Následne ich dáme do pekáča.
4
V tej iste panvici si opečieme slaninu, pridáme cibuľu, cuketu a okoreníme.
5
Opekáme tiež 5 -7 minút alebo kým nie je cuketa mäkšia. Pridáme ich tiež do pekáča a premiešame. Na to poukladáme nakrájané paradajky.
6
Nastrúhaný syr si zmiešame s mliekom, vajíčkami a zmes nalejeme na zeleninu.
7
Pečieme 40-45 minút alebo kým nie je vrch sfarbený zo zlato-hneda.
8
Podávame s čerstvými bylinkami, šalátom, obľúbeným pečivom, alebo aj ako obed s ryžou, quinou, či kašou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
485 kcal
2038 kJ
T:
29 g
B:
33 g
S:
20 g
V:
1.5 g
Dobrú chuť 😉!
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz