Opäť ma nový recept prekvapil. Na prvý pohľad jednoduchá kombinácia, za ktorou sa ukrývajú rozmanité chute. Ťažko to opísať, ale prvý dúšok tohto lahodného mliečka mi pripomenul chuť jednej zmrzliny. Ľahko ovocná, chrumkavá s jemným nádychom čokolády. Tento bohatý jahodovo-kakaový nápoj rozhodne zaženie chuť na sladké maškrty, ráno nakopne a je aj výborný pre detičky. Je to skvelý spôsob ako si spestriť deň, zahnať hlad, očariť návštevu a potešiť rodinu. Navyše, jahodovo-kokosové mlieko pripravíš do 10 minút.
Ako na to?
1
Ovsené vločky opražíme na panvici. Opekáme, kým nezačnú vločky jemne voňať.
2
Panvicu odstavíme a pridáme med, ktorý rozmiešame s vločkami.
3
Do mixéra pridáme všetky suroviny, t.j. jahody, kakao, vanilku, opečené medové vločky a kokosové mlieko.
4
Mixujeme, kým nevznikne hladká konzistencia.
5
Podávame v pohároch, ozdobiť môžeme navrch kakaom.
Tip: Nakoľko idú do nápoja mrazené jahody, ak to chceš urobiť deťom, nechaj ich pred mixovaním trošku postáť, aby získali izbovú teplotu. Nápoj chutí super aj keď nie je ľadový.
Nech ti chutí! :-)
Ďalšie vynikajúce recepty na všetky možné príležitosti nájdeš a v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz