Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Kuracie špízy Caprese s bazalkovo-zemiakovou kašou: fit obed do 30 minút

Mám pre teba ľahký recept na kuracie špízy hotové za 30 minút. Šťavnaté kuracie kúsky pečené spolu so sladkými cherry paradajkami, podávané s mozzarellou a výraznou bazalkovo-zemiakovou kašou sa stanú jedným z tvojich obľúbených letných jedál. Jednoduché ingrediencie, pestrý a bohatý chuťový zážitok. Oplatí sa vyskúšať ;-).

Čas prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

Na špízy:

  • 3 kúsky kuracích pŕs alebo vykostených kuracích stehien nakrájaných na kocky

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)

  • 0,5 kg cherry paradajok

  • 2 lyžice olivového oleja (alebo podľa potreby)

  • 180 g guliek mozzarelly


Na bazalkovo-zemiakovú kašu:

  • 1 kg zemiakov

  • 2 šálky čerstvých bazalkových listov

  • ½ šálky nastrúhaného parmezánu

  • 2 lyžice olivového oleja


Ako budeme postupovať?

1. Drevené špajle hodinu pred pečením namočíme do vody. Rúru predhrejeme na 230 ˚C.
2. Nakrájané kuracie mäsko osolíme a okoreníme. Mäsko nie je potrebné veľa koreniť, keďže kaša ja dostatočne výrazná.
3. Na špajle potom striedavo napichujeme kuracie mäso a paradajky. Špízy poukladáme na plech a polejeme ich olivovým olejom. Pečieme 10-15 minút.
4. Medzitým si pripravíme kašu. Uvarené zemiaky rozmixujeme a osolíme.
5. V mixéri rozmixujeme bazalkové listy, parmezán a olivový olej.
6. Bazalkovú zmes zamiešame do zemiakov a podávame so špízmi a s mozzarellou.
Poznámka: Malým deťom odporúčame len čistú zemiakovú kašu s pár lístkami bazalky.
kuracie špízy
 
spizy kuracie
 
kuracie špízy v rúre
Dobrú chuť :-)!
 
Skvelé recepty nielen z kuracieho mäsa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
kuracie mäso recepty
 
Ďalšie rýchle jedlá vhodné ako obed či večera napr. aj v lete:
Studený cestovinový šalát s tuniakom, uhorkou a hráškom, len 25 minút a HOTOVO!
Famózne talianske krémové rizoto s cuketou a mrkvou: výživný obed do 30 minút
Rukolový šalát s kozím syrom, pečeným batatom a hroznom: zdravá večera do 25 minút
Tip na rýchly zdravý obed bez mäsa: Budha bowl s pečeným batatom a tofu
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.