Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Krémový perlový kuskus s fazuľou a hubami hotový raz-dva

35 min
4 porcie
perlový kuskus

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 120 g húb (ja som použila šampiňóny)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky sladkej
  • 250 g perlového kuskusu (alebo celozrnnú tarhoňu, slovenskú ryžu, bulgur, quinou)
  • 1 liter vody alebo vývaru
  • 1 plechovku maslovej fazule
  • 200 ml smotany na varenie alebo kokosového mlieka
  • čerstvé bylinky na podávanie
perlový kuskus

Hľadáš rýchly a chutný vegetariánsky obed alebo večeru? Tento recept je jednoducho báječný a kombinuje všetko, čo milujem. Potrebuješ len niekoľko ingrediencií, asi 35 – 40 minút a skončíš s jedlom, ktoré je chutné a sýte.

Ako na to?

1

Olej zohrejeme vo väčšej panvici na stredne vysokej teplote. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a opekáme dozlata. Pridáme huby pokrájané na tenké plátky a dusíme ešte 10 minút, kým nezačnú hnednúť. Dochutíme soľou a červenou paprikou.

2

Potom pridáme kuskus alebo inú alternatívu a zalejeme zatiaľ 500 ml vody, prípadne vývarom. Necháme zovrieť a potom znížime teplotu a varíme za občasného miešania. Ak je potrebné, dolejeme zvyšnú vodu či vývar a varíme, kým nie je kuskus uvarený a voda odparená.

3

Nakoniec pridáme fazuľu, smotanu a necháme prevrieť.

4

Podávame s čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

518 kcal

2177 kJ

T:

10 g

B:

22 g

S:

81 g

V:

20 g

perlový kuskus recept

Dobrú chuť 😊.

Po takto nadupanom obede dopraj svojmu telu aj kúsok pohybu. Zažiar a uži si ho aj v našej basic kolekcii, ktorú si jednoznačne zamiluješ.

športové oblečenie
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.