Všetky
Recepty
Zdravie
Všeobecné
Cvičenie
Stravovanie
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Sebarozvoj a motivácia
Pre fitmaminky
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
LETO
Fit pobyty a dovolenky

Krémové zapekané orzo s tekvicou a Lučinou

45 min
4 porcie
tekvicové orzo

Potrebujeme: 

  • 250 g orzo cestovín
  • ½ malej hokaido tekvice
  • 1 červenú cibuľu
  • 200 g Lučiny alebo iného krémového syra
  • 1 l zeleninového vývaru (alebo BIO bujónu)
  • 70 g strúhanej mozzarelly
  • 1 čajovú lyžičku rozmarínu
  • soľ, korenie
tekvicové orzo

Jednoduché, sýte a krémové jedlo, ktoré si zamiluješ na prvé ochutnanie. Orzo cestoviny sa v rúre krásne spoja s tekvicou, Lučinou a mozzarelou, výsledkom je jemný pokrm plný chutí, ideálny na rodinný obed alebo večeru.

Ako na to?

1

Tekvicu nakrájame na malé kocky a cibuľu nadrobno.

2

Do stredu zapekacej misy vložíme Lučinu. Okolo nej vysypeme orzo cestoviny, pridáme tekvicu a cibuľu.

3

Všetko zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín. Nemiešame.

4

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút.

5

Po 15 minútach všetko premiešame, posypeme mozzarellou a zapekáme ďalších 15 minút.

Výsledkom je lahodné, krémové a sýte jedlo, ktoré si vychutná celá rodina. 🧡

Dobrú chuť!

ebook
Fotka autora
Lujza Kašická
Redaktorka vo Fitshaker

Ahoj volám sa Lujza. Milujem kari, chilli, kriminálne podcasty a hlasný rap pri varení. 🙂 Som typ človeka, ktorý rád skúša nové recepty a zároveň sa dookola vracia k tým obľúbeným. Som nadšená ak moje výtvory ostatným chutia. Keďže pravidelne niekde meškám, varím hlavne rýchle a ľahké recepty, ktoré mám hotové za pár minút.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.