Tekvica je kráľovnou jesene a tento krémový tekvicový prívarok si zamilujete. Je jednoduchý na prípravu, jemne nasládly a dochutený voňavými jesennými koreninami.
Skvelo sa hodí ako hlavný chod alebo príloha. Ak kôpor neobľubujete, môžete ho nahradiť petržlenovou vňaťou a prispôsobiť si recept podľa vlastnej chuti. Vďaka mandľovému mlieku je tento prívarok ľahký a ideálny aj pre vegánov.
Ako na to?
1
Nahrubo nastrúhame tekvicu a rozohrejeme väčší hrniec.
2
Na rozohriatom oleji podusíme tekvicu na miernom plameni, kým nezmäkne.
3
Pridáme koreniny, premiešame a chvíľu ešte dusíme.
4
Zalejeme mandľovým mliekom a varíme pod pokrievkou približne 10 minút.
5
Primiešame kôpor a tapiokový škrob, ktorý sme si rozmiešali s trochou prívarku.
6
Varíme odokryté ďalších 5 minút.
Vegan tip: Podávajte s opečeným tempehom alebo seitanom ako zdrojom bielkovín.
Servírovací tip: Prívarok je skvelý s kopčekom kyslej smotany alebo s pošírovaným vajíčkom.
Vyčarte si na tanieri jesennú harmóniu chutí!
✨ Nový Fitshaker diár 2025 je tu! ✨
Naplánujte si svoje dni plné pohybu, zdravých jedál a radosti. Fitshaker diár vás bude sprevádzať na ceste k vašim cieľom a pomôže vám udržať si motiváciu počas celého roka. Navyše obsahuje užitočné tipy, inšpiratívne citáty a priestor na vaše myšlienky.
Dosahujte svoje ciele štýlovo a s prehľadom!
➡️ Dostupný už teraz na Fitshaker e-shope. Získajte ho ešte dnes a začnite plánovať úspešný rok 2025! 📖💪
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot