Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Králičie mäsko a krémová tekvicová omáčka so špenátom

40 min
5 porcií
tekvicová omáčka

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 kg králičieho mäsa (môžeš použiť aj kuracie alebo morčacie)
  • 1,5 lyžičky soli
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • 300 g tekvice
  • 2 šálky vývaru alebo vody
  • 220 g čerstvého špenátu
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžičku medu
  • 1 lyžicu čerstvého alebo sušeného tymianu
  • 2 lyžice talianskeho korenia
tekvicová omáčka

Tento lahodný recept kombinuje chutnú krémovú omáčku plnú špenátu, čerstvého tymianu a tekvice s mäskom. Verím, že toto jedlo pripravené na jednej panvici sa stane tvojím obľúbeným jesenným či zimným receptom.

Ako na to?

1

Vo väčšej panvici si zohrejeme olej a jemne opečieme na kocky nakrájanú cibuľu.

2

Potom pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a opekáme 5 minút.

3

Pridáme očistenú a na menšie kúsky pokrájanú tekvicu, zalejeme vývarom a varíme, kým sa tekvica úplne nerozvarí.

4

Potom pridáme špenát a dusíme, kým nestratí svoj objem, cca 2-3 minúty.

5

Pridáme smotanu, med, privedieme do varu a na záver ešte dochutíme korením.

6

Podávame s ľubovoľnou prílohou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

403 kcal

1693 kJ

T:

20 g

B:

43 g

S:

11 g

V:

3 g

tekvicova omačka

Dobrú chuť 😊.

Vianoce sa blížia a ty premýšľaš čím môžeš obdarovať svojich blízkych? U nás v e-shope si jednoznačne vyberieš svoj fit vianočný darček, či už pre niekoho z rodiny alebo aj pre seba 😉.

darčeky pod stromček
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.