Tento lahodný recept kombinuje chutnú krémovú omáčku plnú špenátu, čerstvého tymianu a tekvice s mäskom. Verím, že toto jedlo pripravené na jednej panvici sa stane tvojím obľúbeným jesenným či zimným receptom.
Ako na to?
1
Vo väčšej panvici si zohrejeme olej a jemne opečieme na kocky nakrájanú cibuľu.
2
Potom pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a opekáme 5 minút.
3
Pridáme očistenú a na menšie kúsky pokrájanú tekvicu, zalejeme vývarom a varíme, kým sa tekvica úplne nerozvarí.
4
Potom pridáme špenát a dusíme, kým nestratí svoj objem, cca 2-3 minúty.
5
Pridáme smotanu, med, privedieme do varu a na záver ešte dochutíme korením.
6
Podávame s ľubovoľnou prílohou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
403 kcal
1693 kJ
T:
20 g
B:
43 g
S:
11 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊.
Vianoce sa blížia a ty premýšľaš čím môžeš obdarovať svojich blízkych? U nás v e-shope si jednoznačne vyberieš svoj fit vianočný darček, či už pre niekoho z rodiny alebo aj pre seba 😉.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz