Keďže sme u nás doma dvaja celiatici, varím aj pečiem bez lepku. Naposledy som vymyslela tento chutný koláč. Ak nemáš zavárané čučoriedky, nič sa nedeje, použi akékoľvek iné ovocie, nemusí byť ani mrazené. Príprava koláča je veľmi jednoduchá a chutí božsky. Pokojne ho môžeš zaradiť aj medzi koláčiky na sviatky.
Ako na to?
1
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme doň kokos a zľahka vmiešame, aby bolo cesto nadýchané.
2
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ˚C asi na 20 minút.
3
Medzitým si na pomalých otáčkach vymiešame tvaroh s kyslou smotanou, medom, vanilkovým cukrom a ovocím.
4
Kokosové cesto po vychladnutí potrieme krémom a na plnku postrúhame čokoládu.
5
Necháme tuhnúť asi hodinu.
TIP: Zavárané čučoriedky v koláči môžeme nahradiť čerstvým, mrazeným alebo iným zaváraným ovocím. Pre dospelákov môžeme do tvarohu a kyslej smotany primiešať namiesto ovocia 1 dl kávového alebo vaječného likéru. A potom už nemusíme sladiť.
Výživové hodnoty na 1 ks:
101 kcal
424 kJ
T:
6 g
B:
4 g
S:
6 g
V:
1 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Stále hľadáš ten správny darček pod vianočný stromček? Využi jedinečnú zľavu 15% na zdravé a fit produkty z nášho e-shopu.
Som mama a v našej štvorčlennej rodine sme dvaja bezlepkoví, takže kreativita vo varení mi nechýba. Tvorím recepty, ktoré sú chutné, zdravé a zaujímavé pre deti aj dospelých 😊. Vymýšľam bezlepkové a zdravé varianty obľúbených jedál tak, že nikto nezistí rozdiel.