Dnes zdieľam svoj recept na jemné malinové rezy – úžasný a jednoduchý letný dezert. Verím, že si ho zamiluješ tak ako ja! Surové, vegánske, bezlepkové, bez mliečnych výrobkov. Dezert vyzerá nádherne a chutí ešte lepšie. Až je ťažké uveriť, že je pre vás skutočne dobrý! Je plný zdravých ingrediencií a deti vás budú prosiť, aby ste ho urobili viac!
Ako na to?
1
Formu vystelieme papierom na pečenie, koláč sa tak ľahšie vyberá von.
2
V mixéri rozmixujeme ovsené vločky, kokos, vanilkový extrakt, soľ, 2 lyžice medu. Mixujeme, kým sa zmes nespojí. Potom ju natlačíme do pripravenej nádoby a odložíme do mrazničky.
3
Na vytvorenie malinovej vrstvy vložíme mrazené maliny do hrnca. Keď sa maliny začnú rozmrazovať a mäknúť, roztlačíme ich, aby sa zmenili na pastu.
4
Pridáme chia semienka, vodu, 2 lyžice medu a kokosový olej a všetko spolu premiešame. Znížime oheň na minimum a necháme zmes dusiť. Pokračujeme v pravidelnom miešaní. Zmes by mala zhustnúť, pretože chia semienka absorbujú tekutinu.
5
Keď zmes zhustne na pastu, odstavíme ju z ohňa, necháme mierne vychladnúť a potom ju rozotrieme na základňu. Koláč vložíme späť do mrazničky, aby vychladol.
6
Môžeme ho ozdobiť rozpustenou čokoládou a orechmi alebo ho podávať aj takto čistý.
7
Po stuhnutí necháme koláč pri izbovej teplote niekoľko minút a potom ho nakrájame.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100 g):
333 kcal
1400 kJ
T:
20 g
B:
5 g
S:
31 g
V:
5 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Ďalšie sladké recepty môžeš nájsť napríklad aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz