Jesenný teplý šalát s bulgurom, tekvicou a cícerom
30 min
4 porcie

Tento recept sa skvelo hodí na stôl počas jesenných a zimných dní. Príjemne zasýti a navyše je jeho príprava jednoduchá a rýchla. Podávame ho teplý, po upečení tekvice a cícera.
Ako na to?
1
Bulgur uvaríme podľa návodu.
2
Tekvicu ošúpeme, nakrájame na plátky a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme ju na plech, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Pečieme ju na 22O ˚C približne 20 minút.
3
Cícer restujeme na troške olivového oleja na chrumkavo. Pridáme soľ a korenie.
4
Sušené paradajky nakrájame na kúsky.
5
Vo väčšej miske zmiešame dokopy upečenú tekvicu, cícer, uvarený bulgur, sušené paradajky, rukolu a pridáme aj zálievku, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých surovín, teda olivového oleja, medu, horčice a limetkovej šťavy.
6
Šalát servírujeme mierne teplý.
Tip: Kto má rád, môže si na vrch pridať aj troška slaného syra, napríklad balkánskeho.

Nech ti chutí 😉.
Dopraj svojmu telu v týchto chladných dňoch aj dúšok výborného bylinkového čaju. V našom e-shope na teba čakajú hneď dva druhy. Jeden podporí tvoju imunitu a druhý dostane tvoje telo ale aj dušu do dokonalej rovnováhy.