Tento recept sa skvelo hodí na stôl počas jesenných a zimných dní. Príjemne zasýti a navyše je jeho príprava jednoduchá a rýchla. Podávame ho teplý, po upečení tekvice a cícera.
Ako na to?
1
Bulgur uvaríme podľa návodu.
2
Tekvicu ošúpeme, nakrájame na plátky a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme ju na plech, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Pečieme ju na 22O ˚C približne 20 minút.
3
Cícer restujeme na troške olivového oleja na chrumkavo. Pridáme soľ a korenie.
4
Sušené paradajky nakrájame na kúsky.
5
Vo väčšej miske zmiešame dokopy upečenú tekvicu, cícer, uvarený bulgur, sušené paradajky, rukolu a pridáme aj zálievku, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých surovín, teda olivového oleja, medu, horčice a limetkovej šťavy.
6
Šalát servírujeme mierne teplý.
Tip: Kto má rád, môže si na vrch pridať aj troška slaného syra, napríklad balkánskeho.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
473 kcal
1988 kJ
T:
10 g
B:
17 g
S:
77 g
V:
2 g
Nech ti chutí 😉.
Dopraj svojmu telu v týchto chladných dňoch aj dúšok výborného bylinkového čaju. V našom e-shope na teba čakajú hneď dva druhy. Jeden podporí tvoju imunitu a druhý dostane tvoje telo ale aj dušu do dokonalej rovnováhy.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov