Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na cca 10 porcií?
- 200 g najemno pomletých vlašských orechov
- 3 vajíčka
- 3 lyžice domáceho medu (cca 30 g)
- štipku morskej/himalájskej soli
- 1 jablko (cca 150 g)
- 50 g sušených bio brusníc
Ako budeme postupovať?
2. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý primiešame k orechovej zmesi.
3. Do cesta primiešame aj nastrúhané jablko a brusnice.
4. Všetko spolu vymiešame, cesto by malo mať hustejšiu konzistenciu.
5. Plech na pečenie o rozmere cca 23 x 23 cm vystlieme papierom, alebo potrieme trochou masla a najeleme naň cesto.
6. Cesto rovnomerne roztrieme po plechu a pečieme ho 25 minút pri teplote 180°C.
Tip: Ak chceme, môžeme do cesta pridať aj trochu škorice či perníkového korenia. Budeme sa tak cítiť ako na Vianoce. :-)
Famózne raňajkové pečivo a kopec ďalších receptov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3:
Toto nie je jediný koláč, ktorý zvládneš upiecť bez múky. Tú nepotrebuješ ani v týchto receptoch:
Nepečený kakaový zákusok s malinami a čučoriedkami
Nepečená jablková torta navyše bez cukru
Jablkový koláč bez múky a cukru
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov