Doba prípravy: 10 minút
Čo budeme potrebovať na 300-350 ml omáčky?
- 1 šálku jahôd
- cca 2 lyžice kvalitného masla (voliteľné)
- 4 lyžice pretlaku alebo kvalitného kečupu
- 3 lyžičky balzamikového octu
- 1 lyžicu bio worchestrovej omáčky
- 2 lyžice domáceho medu (alebo podľa vlastnej chuti)
- 2 štipky morskej/himalájskej soli
Voliteľné:
- vanilka - tú som použila v recepte ja
- mletá škorica
- sušená pažítka
- čili
- cesnak
- citrónová kôra
Ako budeme postupovať?
2. Roztopíme maslo a pridáme do neho jahodovú kašu.
3. Ochutíme ju pretlakom, balzamikovým octom, worchestrovou omáčkou, medom a ľubovoľným korením.
4. Chvíľku povaríme, pridáme pridáme štipku soli a máme hotovo.
5. Môžeme podávať teplú alebo studenú k čomukoľvek, napr. k mäsu, zelenine či ako BBQ omáčku na grilovacie dobroty.
Viac fantastických receptov nájdeš aj v našich knihách:
Nabudúce daj šancu aj týmto receptom:
BBQ omáčka z čiernych ríbezlí
Mangovo-zázvorové čatní a 2 ďalšie omáčky nielen k mäsu
Marhuľová omáčka ku grilovanému mäsu
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz