Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jahodová barbecue omáčka nielen ku grilovaným špecialitám

Vymeň kupované omáčky, tatárky, majonézy a iné dresingy, v ktorých sa častokrát nachádza množstvo takých zložiek, ktoré tvoje telo naozaj nepotrebuje a priprav si svoju vlastnú omáčku ku grilovaným špecialitám doma. Budeš prekvapená, ako napríklad taká jahodová barbecue omáčka chutí úžasne. A pritom, príprava zaberie len 10 minút. Ideš na to?

Doba prípravy: 10 minút

Čo budeme potrebovať na 300-350 ml omáčky?


  • 1 šálku jahôd

  • cca 2 lyžice kvalitného masla (voliteľné)

  • 4 lyžice pretlaku alebo kvalitného kečupu

  • 3 lyžičky balzamikového octu

  • 1 lyžicu bio worchestrovej omáčky

  • 2 lyžice domáceho medu (alebo podľa vlastnej chuti)

  • 2 štipky morskej/himalájskej soli


Voliteľné:

  • vanilka - tú som použila v recepte ja

  • mletá škorica

  • sušená pažítka

  • čili

  • cesnak

  • citrónová kôra


Ako budeme postupovať?

1. Jahody rozmixujeme na kašu.
2. Roztopíme maslo a pridáme do neho jahodovú kašu.
3. Ochutíme ju pretlakom, balzamikovým octom, worchestrovou omáčkou, medom a ľubovoľným korením.
4. Chvíľku povaríme, pridáme pridáme štipku soli a máme hotovo.
5. Môžeme podávať teplú alebo studenú k čomukoľvek, napr. k mäsu, zelenine či ako BBQ omáčku na grilovacie dobroty.
omáčka ku grilovanému mäsu
 
barbecue omáčka
 
jahodová omáčka
Prajem príjemné letné dni! :-)
 
Viac fantastických receptov nájdeš aj v našich knihách:
zdravé recepty kniha
 
Nabudúce daj šancu aj týmto receptom:
BBQ omáčka z čiernych ríbezlí
Mangovo-zázvorové čatní a 2 ďalšie omáčky nielen k mäsu
Marhuľová omáčka ku grilovanému mäsu
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.