Pripraviť si doma svoje vlastné pečivo nie je vôbec zložité – dokonca aj bezlepkové 😊. Výhodou je, že ho budeš mať čerstvé presne vtedy, keď potrebuješ.
Navyše ak sa rozhodneš pre tieto bagle z tvarohu, doplníš nimi aj bielkoviny. Ozdobiť ich môžeš chutnými semienkami, a kým sa dopečú, môžeš premýšľať, akú prílohu k nim zvolíš.
Ako na to?
1
Bezlepkové ovsené vločky rozmixujeme na múku, pridáme do nich kypriaci prášok a soľ a premiešame.
2
Potom do zmesi pridáme tvaroh a semienka a rukami vypracujeme cesto.
3
Cesto rozdelíme na 4-5 častí podľa toho, aké veľké chceme mať bagle. Jednotlivé kúsky len rukami vyvaľkáme na podlhovasté rolky, každú spojíme do samostatného malého kruhu a vypracujeme bagel.
4
Pred pečením ich potrieme vajíčkom a vrchnú časť obalíme do semienok, ktoré máme zmiešané v malej miske.
5
Pečieme 30 minút na 175 °C. Hotové bagle necháme vychladnúť a servírujeme napríklad s kvalitným maslom, šunkou, avokádom a zeleninkou.
6
Môžeme ich tiež uskladniť v sklenej zatvorenej nádobe alebo vo vrecku.
Výživové hodnoty na 1 ks:
183 kcal
770 kJ
T:
5 g
B:
11 g
S:
23 g
V:
3 g
Prajem ti chrumkavú chuť 😊.
Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.
Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.
Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.
Od mala zbožňujem pohyb, pozitíve veci, čas strávený v prírode a smiech. Rada tvorím originály, dolaďujem detaily a neskutočne relaxujem pri kreatívnych veciach. Milujem fotenie a foodstyling. Keď to, na čom si pochutíme, lahodí aj našim očiam. Najvzácnejší je pre mňa čas s mojou rodinkou a napĺňa ma aj keď naservírujem na stôl niečo špeciálne. Odkedy som maminou, uprednostňujem zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budem sa tešiť, ak Ťa mojimi príspevkami inšpirujem. 😊