Super jednoduché a chutné karí vhodné na obed alebo večeru. Je jemne okorenené a verím, že si na ňom pochutnajú aj vaše deti. Môj 3-ročný syn to schválil.
Ako na to?
1
V stredne veľkom hrnci na oleji opečieme na kocky nakrájané mäso a cibuľu.
2
Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska, zemiaky nakrájané na malé kocky a vodu. Zmes privedieme do varu.
3
Na hrniec položíme pokrievku a znížime oheň. Pokračujeme vo varení, kým zelenina nezmäkne a mäsko sa neuvarí, približne 20-30 minút.
4
Nakoniec omáčku ochutíme korením karí, osolíme. Varte ešte pár minút. Nakoniec si omáčku zahustíme škrobom (1 lyžičku škrobu rozpustíme v pol deci studenej vody, premiešame).
5
Podávame s ryžou/kuskusom/bulgurom/quinou.
Dobrú chuť 😊!
V našej pripravovanej Novoročnej výzve 2023 ti pošleme aj jedálniček, ktorý ti pomôže s tvojou cestou za krajším a zdravším JA. Nezabudni začíname už 9.1.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz