Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jednoduchá pohánková kaša s cuketou a paradajkami: tip na zdravé slané raňajky

slané raňajky
Myslíš, že slaná kaša nie je to pravé pre teba? Ak si aj ty vždy slané alternatívy zavrhla, je čas vyskúšať túto! Výborná paradajková kaša ti zmení pohľad na slané raňajky. Nezabudni na bylinky a korenie, tie sú vždy základom toho správneho šmaku :-D.

Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?


  • 1 lyžicu kvalitného slnečnicového oleja

  • malú cibuľku

  • koreniny (čiernu rascu, garam masalu, napr. značky LEBENSBAUM − garam masalu vynecháme, ak robíme recepty pre deti)

  • 2 hrste pohánky lámanky (napr. značky Ravita)

  • 1/2 cukety

  • paradajková passata Kaufland classic (alebo pretlak) podľa chuti

  • 4 ks paradajok (malé strapcové)

  • čiernu soľ (napr. značky Ravita) podľa chuti

  • vňať jarnej cibuľky na ozdobu

  • konopné semienka na ozdobenie

  • tekvicový rastlinný olej na ozdobenie


Ako budeme postupovať?

1. Na panvici orestujeme na slnečnicovom oleji cibuľku, pridáme čiernu rascu a garam masalu podľa chuti.
2. Minútku restujeme a podlejeme 1 dl vody.
3. Restujeme, kým sa trošku odparí voda.
4. Pridáme 2 hrste pohánky a cuketu nakrájanú na kocky. Podlejeme vodou tak, aby bola celá zmes zakrytá.
5. Počkáme, kým nezačne vrieť voda a za občasného miešania varíme cca 15 minút (do mäkka).
6. Pridáme passatu podľa chuti (cca 1 dl) a nakrájané paradajky.
7. Premiešame a necháme zovrieť. Vypneme oheň a dosolíme čiernou soľou.
8. Podávame s vňatkou z cibuľky, s konopným semienkom a tekvicovým olejom.
pohánková kaša
 
zdrave slane ranajky
Krásne ráno :-)!
 
Nech už preferuješ akékoľvek raňajky, v našich knihách si určite vyberieš svoje obľúbené recepty:
slane ranajky recepty
 
Pozri aj na tieto raňajkové inšpirácie:
Špenátovo-cícerová nátierka: super zdravé raňajky aj pre deti
Pšenová kaša s orieškami, škoricou a kakaom
Jednoduché banánové lievance len zo 4 ingrediencií
Fotka autora
Maruš Matiášová
Redaktor vo Fitshaker

Alternatívam zdravého stravovania sa venujem už hádam 16 rokov. Od obdobia, kedy som začala pracovať pre slovenskú značku zdravých potravín Ravita. Aj preto jej výrobky nájdete skoro v každom mojom recepte :-D. Nerada však v kuchyni trávim veľa času. Varenie je pre mňa tvorba s pridanou hodnotou plného bruška. Moje jedlá sú teda väčšinou veľmi rýchle na prípravu a plné kreatívy. Rada experimentujem, skúšam nové chute a vymýšľam si. Málokedy navarím to isté, aj keby som niekedy naozaj chcela. Ak si kreatívna povaha a nebavia ťa segedínske guláše či bryndzové halušky, skús zmeniť pohľad na svoju kuchyňu. Nasaď si nové okuliare a pozri sa na ňu ako na priestor pre novú tvorbu. Pohľad cez tie moje okuliare ti rada ukážem prostredníctvom týchto receptov.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.