Doba prípravy: 15 min. + 30 min. varenie zemiakov a quinoy
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 4 ks stredne veľkých zemiakov
- morskú/himalájsku soľ
- 100 g quinoy
- 8 reďkvičiek
- 1 stredne veľký hlávkový šalát
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- cca 1 lyžicu olivového oleja
- cca 4 lyžice bieleho jogurtu
Ako budeme postupovať?
2. Quinou dáme tiež variť do jemne osolenej vody podľa návodu na obale
3. Keď zemiaky trocha vychladnú, nakrájame ich na kocky a vložíme do misy.
4. Pridáme na kolieska nakrájané reďkvičky.
5. Šalát umyjeme a nakrájame na menšie kusy.
6. Šalát, reďkvičky a zemiaky premiešame a pridáme quinou, ktorú sme prepláchli studenou vodou a premiešame opäť.
7. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
8. Podávame s 1 lyžicou bieleho jogurtu.
Tip: Do jogurtu môžeme pridať nasekaný kôpor.
V knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš aj samostatnú kapitolu s receptami na šaláty:
Poteš svoje chuťové poháriky aj týmito receptami:
Rýchla zdravá večera pre dvoch: špenátová omeleta so šalátom z bielej reďkovky
Jednoduchá rýchla večera: kučeravý šalát s cottage syrom
Svieži jarný zeleninový šalát s jogurtovým dresingom
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!