Svieži jarný zeleninový šalát s jogurtovým dresingom

Výborný zeleninový šalát, ktorý si veľmi rýchlo zamiluješ. Príprava je naozaj nenáročná a výsledok je zaručený. Spolu so sladkastým dresingom a chrumkavými arašidmi si príde na svoje každý milovník čerstvých šalátov.

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

Na jogurtový dresing:

  • 250 ml bieleho jogurtu
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 1 lyžicu plnotučnej horčice
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Na zeleninový šalát:

  • 1 zväzok reďkovky
  • 200 g červených a žltých cherry paradajok
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 kaleráb
  • 2 veľké hrste čerstvých špenátových listov
  • 1 červenú cibuľu (voliteľné)
  • morskú/himalájsku soľ
  • cca 1-2 lyžice olivového oleja
  • 200 g nesolených a nepražených arašidov

Ako budeme postupovať?

1. Všetky ingrediencie na dresing zmiešame dokopy a dáme do chladu.

2. Reďkovky, paradajky, mrkvy a kaleráb očistíme, nakrájame a vložíme do veľkej misy.

3. Pridáme aj umyté špenátové listy a na pásiky nasekanú cibuľu.

4. Osolíme a pokvapáme olivovým olejom.

5. Podávame s jogurtovým dresingom a arašidmi.

zeleninový šalát

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Množstvo ďalších vynikajúcich receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

fit recepty

 

Pochutnaj si aj na:

Cviklový šalát s kukuricou ako príloha či hlavné jedlo

Avokádový šalát ako náplň do tortilly či samostatné jedlo

Jarný šalát s tempehom a zeleninou

Bleskový šalát s jarnej zeleninky

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 22/04/2019 a zaradený do kategórie: ReceptyŠaláty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre