Čo môže byť lepšie ako jahodová zmrzlina? Vyskúšaj môj jednoduchý a chutný recept na jahodovo-mangovú zmrzlinu a rozhodni sa sama. Sladká jemná zmrzlina vyrobená len zo 4 ingrediencií. Osláv krásu čerstvých jahôd s touto ľahko pripravenou domácou zmrzlinou.
Ako na to?
1
Jahody a mango pokrájame na menšie kocky a spolu s kokosovým mliekom a trstinovým cukrom rozmixujeme na jemnú kašu.
2
Do kaše primiešame nakrájanú horkú čokoládu.
3
Zmes dáme do formy s rozmermi 35 x 11 x 7,5 cm a necháme cez noc v mrazničke.
4
Pred podávaním necháme zmrzlinu 10 minút roztopiť, aby sa lepšie naberala.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 120 g):
114 kcal
481 kJ
T:
5 g
B:
1 g
S:
17 g
V:
2 g
Nech ti chutí 😋!
Výživné recepty vhodné na celý rok nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz