Nielen výnimočné farbou, ale aj neskutočne chutné sezónne halušky, ktorých hlavnou ingredienciou je pyré z hokkaido tekvice. Podávať ich môžete klasicky s bryndzou alebo ako prílohu.
Čas prípravy
- 25 minútvarenie tekvice hokkiado
- 20 minútpríprava
Ako na to?
1
Hokkaido aj so šupkou pokrájame na väčšie kocky a dáme variť asi na 25 minút. Potom ju zlejeme, necháme vychladnúť a rozmixujeme dohladka.
2
Z pyré, múky, vajíčka, vody a zo soli vymiešame hladké poloriedke cesto. Necháme ho niekoľko minút odležať.
3
Do veľkého hrnca dáme variť vodu, ktorú osolíme. Pomocou haluškára do nej pasírujeme halušky, ktoré varíme asi 2-3 minúty. Po uvarení ich zlejeme a opláchneme studenou vodou, aby sa nepolepili. Môžeme ich jemne pokvapkať olivovým olejom a premiešať.
4
Halušky podávame s bryndzou zmiešanou s bielym jogurtom. Posypeme ich opraženými tekvicovými semienkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
500 kcal
2100 kJ
T:
17 g
B:
24 g
S:
70 g
V:
14 g
Dobrú chuť 😊!
Ďalšie tradično-netradičné recepty môžeš nájsť aj v našich kuchárskych knihách:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.