Geniálna palacinková torta s pudingom: tip na raňajky nielen cez víkend

Nepoznám človeka, ktorý by nemal rád palacinky a ostal by len pri jednej – však preto sa tomu hovorí palacinky a nie palacinka – no nie? ;-) K týmto palacinkofilom sa radím aj ja a keďže to bolo potrebné vymyslieť huncútsky, vznikla táto palacinková torta, ktorú s priateľom netradične už rok raňajkujeme cez víkend, kedy sa ráno všetko spomalí a aj vtáčiky dokonca spievajú lenivejšie. :-D Tak si ju poď vychutnať spolu s nami.

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na cca 6 hrubších palaciniek?

Na cesto:

  • 1 a 1/2 zrelého banánu – čím zrelšie banány, tým je cesto sladšie
  • 50 g pohánkovej hladkej múky
  • 2 lyžice mletého kokosu
  • 2 lyžičky chia semienok
  • 1 lyžička bio kakaa
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 100 ml mandľového mlieka (príp. ovsené, špaldové, iné rastlinné) alebo iného rastlinného (ovsené, špaldové)
  • kokosový olej na opekanie

Na plnku:

  • 300 ml rastlinného mlieka
  • 1 lyžicu trstinového/kokosového cukru
  • puding čokoládový/vanilkový (odporúčam značku Amylon)
  • bio džem – jahodový/šípkový/čučoriedkový
  • 2 tabličky horkej 70% čokolády
  • arašidové maslo (napr. Pure Nuts)
  • čerstvé alebo mrazené jahody a čučoriedky

Ako budeme postupovať?

1. V miske popučíme banány vidličkou, pridáme suché ingrediencie, mlieko a zmiešame dokopy. Konzistencia má byť hustejšia ako na klasické palacinky a lepivá. Ak by nebola, môžeme podľa potreby priliať mlieko.

2. Panvicu potrieme tenkou vrstvou kokosového oleja a necháme ju rozpáliť na miernom ohni.

3. Keď je panvica rozpálená, pridáme 2 lyžice cesta do stredu panvice a necháme, aby sa palacinky samy pekne vytvarovali.

4. Opekáme z oboch strán, pokiaľ sa palacinky pekne neodlepia od panvice.

5. Medzitým môžeme urobiť puding. V 250 ml mlieka roztopíme cukor, privedieme do varu a vo zvyšných 50 ml mlieka vymiešame puding.

6. Keď začne mlieko vrieť, pridáme doňho puding a vymiešame ho na krém.

7. Keď je puding aj palacinky hotové, môžem pripraviť palacinkovú tortu. Vrstvíme na seba palacinka – džem – palacinka – horká čokoláda – palacinka – puding – palacinka – arašidové maslo… ukončíme vrstvou pudingu a ovocia.

 

Tip č.1: Predtým než popučíme banány vidličkou, popučíme ich rukami ešte kým sú v šupke. Pôjde to oveľa ľahšie. :-)

Tip č.2: Ak rozkrojíme tortu na polovicu, budú z toho 2 raňajkové porcie, prípadne, ak to chceme podávať ako dezert, odporúčame krájať na 4 porcie.

palacinková torta

 

bananove palacinky

Tadáá, na svete je palacinková torta. Dobrú chuť! :-)

 

Vieš, že aj v knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a najnovšej II je celá podkapitola venovaná práve raňajkám vhodným nielen na víkend? 

fit recepty

 

A tu sú ďalšie superské recepty na pomalšie víkendové rána:

Zapekané palacinky bez lepku s tvarohom a hrozienkami – aj pre deti od 2 rokov

Kakaové proteínové palacinky plnené tvarohom

Bezlepkové ricottové palacinky s jahodovou polevou

Dominika Dlužaninová

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Domi. Ak by som sa mala v skratke opísať, som malé žieňa s veľkým apetítom ako do života tak aj do jedla. Milujem ľudí, zvieratá, prírodu a rada cestujem. Taktiež som Jumping trénerkou v Bratislave a na svojej ceste za zdravím a fit postavou som pochopila dve veci. Žena musí byť spokojná hlavne zvnútra, aby mohla byt spokojná navonok a po druhé, maškrtiť sa dá aj zdravo. Som asi tretí rok na rastlinnej strave a rada Vám ukážem, že to nie je len o šaláte. :-)
Nájdete ma na IG: @svetbaj_mi
Dominika Dlužaninová

Článok bol pridaný dňa 21/06/2019 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyPalacinky, lievance a vafleRaňajkyRecepty   |   Autor: Dominika Dlužaninová

Komentáre