Čo budeme potrebovať na cca 8 porcií?
- 800 g kuracích pŕs
- himalájsku soľ
- čierne korenie
- mletú červenú papriku
- kúsok pravého kravského masla (asi 20 - 30 g)
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g strúhaného syra
- 2 paradajky
- čerstvé lístky bazalky
- 1 jablko (alebo hrušku)
Ako budeme postupovať?
1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Potom do nich urobíme zárezy, rozdelené asi 1 cm od seba. Prsia uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, osolíme, okoreníme a jemne posypeme červenou paprikou.
2. Maslo roztopíme a zmiešame s pretlačeným cesnakom. Kuracie prsia poriadne potrieme takýmto cesnakovým maslom a nevynecháme ani zárezy. Teraz prichádza chvíľa naplniť prsia podľa chuti a fantázie.
3. Paradajku narežeme na plátky a naplníme ňou zárezy spolu s čerstvými bazalkovými lístkami. Druhý variant je ovocný. Jablko ošúpeme, nakrájame na plátky a tie vložíme do zárezov. Nakoniec všetky kúsky poriadne zasypeme strúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 25-30 minút. Podávame s hnedou alebo basmati ryžou alebo so šalátom.
Ďalšie recepty s kuracím mäskom, ktoré by si mala skúsiť:
Kuracie prsia plnené kozím syrom
Chrumkavé kuracie kúsky v syre
Ryžové rezance s kuracím mäsom
TIP: Autorka receptu, Livka, vydala aj ebook s fantastickými zdravými koláčikmi. Ak chceš vedieť viac, klikni SEM.
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)