Čo budeme potrebovať na 2-4 porcie?
Na karfiolovú kašu:
- 1 menší karfiol
- 4 PL jemných ovsených vločiek
- 2 vajcia od šťastných sliepok
- 3 strúčiky cesnaku
- himalájsku soľ
- čierne korenie
- majoránku (najlepšie čerstvú)
Na grilovanú zeleninu:
- 1 cuketu
- 1 žltú papriku
- 1 zelenú papriku
- 1 cibuľu
- 4 paradajky
- himalájsku soľ
- olivový olej
Ako budeme postupovať?
1. Karfiol rozoberieme na ružičky a dáme uvariť do vody. Keď je uvarený, vylejeme vodu a necháme ho vychladnúť.
2. Potom ho rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme pretlačený cesnak, vajcia, ovsené vločky a dochutíme soľou, korením a majoránkou.
3. Takto pripravenú zmes rozotrieme na plech vystlaným papierom na pečenie a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na cca 30 minút.
4. Zatiaľ si pripravíme zeleninu. Cuketu nakrájame na kocky, papriky na jemné pásiky a cibuľu na mesiačiky.
5. V panvici rozohrejeme olivový olej a zeleninu narýchlo opečieme. Nakoniec pridáme na mesiačiky nakrájané paradajky a ešte cca 3 minúty opekáme. Ochutíme soľou a môžeme servírovať.
6. Karfiolovú kašu vyberieme z rúry, môžeme naložiť do misky alebo priamo na tanier a pridáme zeleninu.
Výživové hodnoty 100 g:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
243 kj 57 kcal | 3 g | 6 g | 3 g |
Ďalšie recepty, ktoré si môžeš vychutnať na večeru:
Zapekaná cuketa s kuskusom
Super zdravé fašírky z bulguru
Baklažán s bryndzovým prekvapením
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.