Fit večera za 10 minút: Paradajky plnené tvarohom

V tomto období môžeme konečne pocítiť chuť pravej paradajky plnej slnka. Využitie paradajok v kuchyni je naozaj všestranné. Okrem toho, že sú zdravé, aj výborne chutia. Či už si paradajky nakrájaš len tak na celozrnný chlieb s kvalitným maslom, alebo si z nich pripravíš chutný šalát. Ja som ich tentokrát naplnila lahodným krémom s baby špenátom. Môžeš si na nich pochutiť na olovrant, alebo si ich dopraj ako ľahkú večeru.

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 4 ks väčších paradajok
  • 130 g baby špenátu
  • 180 g tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • čierne olivy a petržlenovú vňať na ozdobu

Ako budeme postupovať?

1. Baby špenát zbavíme tvrdých stoniek, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do sitka. Necháme si zovrieť vodu a špenát sparíme. Potom ho necháme vychladnúť.

2. V miske si zmiešame tvaroh, mascarpone, cesnak, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame a pridáme vychladnutý baby špenát.

3. Paradajky prekrojíme na polovicu a polievkovou lyžicou vydlabeme stred. Na jednej polovici paradajky skrojíme spodok tak, aby nám paradajka stála rovno.

4. Takto pripravené paradajky plníme pripravenou zmesou pomocou polievkovej lyžice.

5. Nakoniec dozdobíme olivou a petržlenovou vňaťou. Podávame s domácim chlebom alebo pečivom.

fitshaker-blog-plnene-paradajky1

fitshaker-blog-plnene-paradajky7

fitshaker-blog-plnene-paradajky9

Dobrú chuť :-).

 

Ak máš plnú komoru paradajok, využiješ ich aj v týchto receptoch:

Fantastické plnené paradajky s bulgurom a feta syrom

10 dôvodov, prečo jesť paradajky každý deň + originálne paradajkové recepty

Najlepšia letná polievka na studeno – Gazpacho!

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 10/09/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre