Milujem robiť recepty z toho, čo sa mi urodí v záhrade. Nie je toho veľa, ale aspoň niečo. Pred pár rokmi sme tam posadili figu. Či už si ju dám čerstvú, alebo v koláči, poprípade ako džem, vždy ocením to, že som si ju mohla odtrhnúť z vlastného stromu. Pokiaľ nemáš doma figy alebo ich nekúpiš, môžeš použiť akékoľvek ovocie. Určite aj ten tvoj koláč bude výborný.
Ako na to?
1
Maslo rozpustíme.
2
Do misy dáme múku, jogurt, vajíčko, med, rozpustené maslo a kypriaci prášok.
3
Všetko spolu dobre vymiešame.
4
Okrúhlu formu na pečenie si vymastíme maslom a vysypeme múkou.
5
Pripravenú zmes vylejeme do formy a rovnomerne rozotrieme.
6
Figy umyjeme, nakrájame na kolieska a poukladáme na vrch cesta.
7
Posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi a trstinovým cukrom.
8
Takto pripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 40 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 100 g):
265 kcal
1116 kJ
T:
13 g
B:
5 g
S:
32 g
V:
5 g
Dobrú chuť :-)!
Chutné koláče, ale aj ďalšie zdravé fajnotky nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.