Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Farebné ražniči s dúhovou oblohou a smotanovou omáčkou: tip na fit obed

13. Júl 2018
80 min
6 porcií
ražniči so smotanovou omáčkou

Potrebujeme: 

  • 700 g kuracieho mäsa
  • olivový olej
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • tymian (čerstvý)
  • 1 žltú papriku
  • 2 paradajky
  • 1 cuketu
  • 5 zemiakov
  • 1 batát
  • 400 g hrášku (čerstvý alebo mrazený v BIO kvalite)
  • ghee maslo
  • 200 ml ovsenej smotany
  • 50 g nastrúhaného čedaru
  • 1 strúčik cesnaku
ražniči so smotanovou omáčkou

Nikdy nezabúdaj na fakt, že je sa aj očami. Ja sa na to snažím myslieť stále. Preto, ak sa dá, vymýšľam si jedlá tak, aby boli farebné a hravé. Je väčšia šanca, že takto zjedia zeleninu aj deti. Veď komu by nechutila dúha na tanieri? Poď si teda spolu so mnou pripraviť farebné ražniči s dúhovou oblohou a smotanovou omáčkou.

Ako na to?

1

Ako prvé nakrájame kuracie mäso na menšie kocky, pridáme k nemu trošku olivového oleja, soľ, korenie a nasekaný čerstvý tymian.

2

Papriku zbavíme jadierok a nakrájame ju na podobne veľké kúsky ako mäso.

3

Podobne postupujeme s paradajkami a cuketou.

4

Papriku, paradajky, mäso a cuketu striedavo napichujeme na pripravené paličky na ražniči.

5

Ražniči pečieme pri teplote 175°C približne 35 minút.

6

K ražničí si pripravíme 3 rôzne pyré. Zemiaky a batát nakrájame na menšie kocky a osobitne ich dáme variť do dvoch hrncov.

7

Hrášok opláchneme vo vode a podobne ako zemiaky ho dáme variť do osolenej vody.

8

Hrášok varíme krátko, stačí 10 minút. Potom z neho zlejeme vodu a pridáme 1 lyžicu masla, soľ a korenie podľa potreby.

9

Po chvíli hrášok rozmixujeme na pyré ponorným mixérom.

10

Keď budú zemiaky a batáty mäkké, pridáme do oboch 1 lyžicu masla, soľ a korenie a vymixujeme ich na pyré.

11

Omáčku pripravíme veľmi jednoducho. Smotanu pomaly zohrievame na miernom plameni a keď bude horúca (pozor, nie vriaca), pridáme k nej syr a pretlačený cesnak.

12

Omáčku netreba už ničím ďalším zahusťovať, stačí ju ochutiť soľou a korením podľa svojej chuti.

13

Na záver sa stačí pohrať so servírovaním, nech je obed nádherný aj na pohľad.

ražniči
spizy

Prajem príjemnú farebnú chuť! :-)

Skvelé recepty, plné farieb, vôní a chutí nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:

recepty
Fotka autora
Nika Klasko
Šéfredaktorka vo Fitshaker

Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.