Nikdy nezabúdaj na fakt, že je sa aj očami. Ja sa na to snažím myslieť stále. Preto, ak sa dá, vymýšľam si jedlá tak, aby boli farebné a hravé. Je väčšia šanca, že takto zjedia zeleninu aj deti. Veď komu by nechutila dúha na tanieri? Poď si teda spolu so mnou pripraviť farebné ražniči s dúhovou oblohou a smotanovou omáčkou.
Ako na to?
1
Ako prvé nakrájame kuracie mäso na menšie kocky, pridáme k nemu trošku olivového oleja, soľ, korenie a nasekaný čerstvý tymian.
2
Papriku zbavíme jadierok a nakrájame ju na podobne veľké kúsky ako mäso.
3
Podobne postupujeme s paradajkami a cuketou.
4
Papriku, paradajky, mäso a cuketu striedavo napichujeme na pripravené paličky na ražniči.
5
Ražniči pečieme pri teplote 175°C približne 35 minút.
6
K ražničí si pripravíme 3 rôzne pyré. Zemiaky a batát nakrájame na menšie kocky a osobitne ich dáme variť do dvoch hrncov.
7
Hrášok opláchneme vo vode a podobne ako zemiaky ho dáme variť do osolenej vody.
8
Hrášok varíme krátko, stačí 10 minút. Potom z neho zlejeme vodu a pridáme 1 lyžicu masla, soľ a korenie podľa potreby.
9
Po chvíli hrášok rozmixujeme na pyré ponorným mixérom.
10
Keď budú zemiaky a batáty mäkké, pridáme do oboch 1 lyžicu masla, soľ a korenie a vymixujeme ich na pyré.
11
Omáčku pripravíme veľmi jednoducho. Smotanu pomaly zohrievame na miernom plameni a keď bude horúca (pozor, nie vriaca), pridáme k nej syr a pretlačený cesnak.
12
Omáčku netreba už ničím ďalším zahusťovať, stačí ju ochutiť soľou a korením podľa svojej chuti.
13
Na záver sa stačí pohrať so servírovaním, nech je obed nádherný aj na pohľad.
Prajem príjemnú farebnú chuť! :-)
Skvelé recepty, plné farieb, vôní a chutí nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!