Výlety sú v plnom prúde. A keďže sa leto ukazuje ako veľmi teplé, je naozaj ťažké vybrať, čo z jedál si na výlet zobrať. Myslím, že najvhodnejšie sú potraviny, ktoré nepodliehajú skaze ani pri veľmi vysokých teplotách. Tento koláčik určite nejaký teplý letný deň vydrží. Či už na kúpalisku, alebo na výlete. Kyslasté čierne ríbezle mu urobia veľmi dobrú chuť. A pri maškrtení z nich prijmete do organizmu antioxidanty, ktorých má tmavé ovocie neúrekom.
Ako na to?
1
Do misy nasypeme múku, kypriaci prášok a trstinový cukor.
2
Premiešame.
3
Pridáme mlieko, vajíčka a roztopené maslo.
4
Všetko spolu dobre premiešame a vylejeme na plech o veľkosti 30 x 30 cm vystlaný papierom na pečenie.
5
Ríbezle umyjeme a nahusto nimi posypeme vrch koláča.
6
V druhej miske zmiešame tvaroh, múku, mäkké maslo a cukor.
7
Zmes bude trochu lepkavá, ale to nevadí. Rovnomerne posypeme celý vrch koláča.
8
Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 40 minút.
9
Keď sa nám zdá, že je koláč upečený, ešte ho skontrolujeme špáradlom a necháme vychladnúť.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 70 g):
144 kcal
603 kJ
T:
4 g
B:
4 g
S:
22 g
V:
3 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Aj v blížiacom sa Reštarte po lete pre teba pripravujeme ebook s receptami. Preto neváhaj a prihlás sa ešte dnes, začíname 5.9.:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.