Receptov na dobré muffiny nikdy nie je dosť, však? Počas leta sú super, pretože si ich mô-žeme zobrať na výlety a vlastne kamkoľvek so sebou. V recepte sú použité čučoriedky, možno však použiť aj iné bobuľové ovocie.
Ako na to?
1
V miske vidličkou popučíme banán a pridáme vajíčko. Poriadne premiešame a pridáme mlieko. Pridáme najprv 150 ml mlieka, a ak po zmiešaní so suchými surovinami bude konzistencia hustejšia, doplníme zvyšok mlieka.
2
V druhej miske zmiešame pomleté vločky, kypriaci prášok a kakao.
3
Opatrne zmiešame obe zmesi a pripravíme si formy na muffiny. Výbornou voľ-bou sú silikónové, ktoré sa nemusia potierať a muffiny sa z nich ľahko vyklo-pia.
4
Naplníme košíčky cestom asi do polovice. Do stredu každého dáme 1-2 čučo-riedky a zalejeme cestom do 3/4. Vrch posypeme čučoriedkami, a ak chceme, aj postrúhanou čokoládou.
5
Pečieme na 180 ˚C cca 20 minút. Po vychladnutí muffiny vyklopíme.
Tip: V recepte nie je použitý cukor, pretože banán a čokoláda nám cesto osladia. Ak však preferujeme sladšie cesto, môžeme si ho osladiť či už medom, alebo trsti-novým cukrom. Postačí nám 30 g.
Výživové hodnoty na 1 ks:
115 kcal
485 kJ
T:
3 g
B:
3 g
S:
18 g
V:
2 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov