Tento vynikajúci malinový koláč je jednoduchý a jeho príprava ti zaberie len pár minút. Chutí neskutočne lahodne, šťavnato a má chrumkavú mandľovú kôrku. Úplne sa rozplýva v ústach. Na ďalší deň je stále mäkučký a jemný.
Prečo sa oplatí vyskúšať tento koláčik:
- môžeš si ho pripraviť aj v bezlepkovej verzii,
- môžeš ho pripraviť aj s rastlinným mliekom,
- je bez vajec,
- je mäkký a nadýchaný,
- orieškový,
- s pomarančovou príchuťou,
- jednoduchý na výrobu.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 180 ˚C. Formu vymastíme olejom.
2
Vo veľkej miske zmiešame múku, mleté mandle, prášok do pečiva, sódu bikarbónu. Odložíme bokom.
3
V druhej miske zmiešame mlieko, šťavu z pomaranča, olej, cukor, vanilku, kôru a citrónovú šťavu.
4
Suchú zmes pridáme do mokrej a všetko premiešame, kým sa cesto nespojí. Potom ho nalejeme do formy. Na vrch dáme maliny a posypeme mandľami. Pečieme 45 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do koláča nevyjde čisté. Po upečení necháme chvíľku vychladnúť a podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
250 kcal
1050 kJ
T:
13 g
B:
25 g
S:
6 g
V:
3 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Viac chutných receptov nielen na takéto fantastické koláče nájdeš aj v našich kuchárskych knihách. Jednu dokonca dostaneš od nás zadarmo pri kúpe ročného členstva. Prečítať si môžeš aj viac benefitov ak sa staneš premium členom.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz