Fantastická jesenná hokkaido polievka s kokosovým mliekom a chilli hotová za 10 minút!

S príchodom jesene, je na čase svoje telo trošku viac zahrievať. Ideálne napríklad polievkami. Toto obdobie je pre milovníkov tekvičky hokkaido ako stvorené. Malá, nenápadná, no i tak veľmi chutná zeleninka, ktorá práve teraz dozrieva na našich záhradách, je výborný zdroj vitamínov. Jej zázračné vlastnosti sa skrývajú už v šupke, ktorú určite nevyhadzuj. Jej krásna farba na prvý pohľad prezrádza, že obsahuje veľké množstvo betakatorénu, no nachádza sa v nej aj vitamín A, draslík, horčík, železo a fosfor.  Keďže táto dobrota znižuje krvný tlak a má nízky podiel kalórii je obľúbená aj u diabetikov. Poď si so mnou uvariť recept na skvelú polievku plnú vitamínov, na trošku netradičný spôsob.

Doba prípravy: 35 minút

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 1 hokkaido tekvičku strednej veľkosti
  • 1 menšiu cibuľku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 ml kokosového mlieka
  • chilli (množstvo podľa chuti)
  • čierne korenie
  • morskú/himalájsku soľ
  • koriander (ja som použila sušený, ale môže byť aj čerstvý)
  • olivový olej
  • tekvicové semienka
  • 1 l domáceho zeleninového vývaru

Ako budeme postupovať?

1. Na olivovom oleji si do mäkka opražíme cibuľku a pridáme na malé kocky nakrájanú tekvicu.

2. Keď tekvica zmäkne pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, koriander a všetko dôkladne premiešame.

3. Tekvicu zalejeme domácim vývarom a necháme variť asi 10 minút.

4. Po desiatich minútach môžeme polievku rozmixovať tyčovým mixérom a plameň stíšiť na minimum.

5. Do polievky za stáleho miešania pomaly prilievame kokosové mlieko.

6. Na záver už len pridáme chilli podľa chuti.

7. Na tanieri môžeme polievku dozdobiť tekvicovými semienkami.

fitshaker-blog-hokaido-s-kokosom-chilli1

fitshaker-blog-hokaido-s-kokosom-chilli2

Ak si milovníčkou krémových a lahodných polievok, tak túto si rozhodne uvar doma a vychutnaj si krásny začiatok jesene!

Dobrú chuť :-)

Kuchárska kniha Z Fitka do Kuchyne Špeciál

Jesenné tipy a rady nájdeš aj tu:

Šťavnatý jesenný koláčik z mrkvy a ananásu

Jesenný zeleninový koláčik, s ktorým schudneš

Prečo jesť 2 lyžice semienok denne? Toto je 5 najlepších druhov

 

Veronika Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 20/09/2016 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéNízkokalorickéPolievkyReceptyVeganVegetariánske   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre