Zemiaky tiež vedia pomôcť pri nachladnutí, pretože obsahujú množstvo vitamínu C. A čo je najlepšie, dokonca pomáhajú pri chudnutí. Viac o nich sa dočítaš v tomto článku. V recepte im sekunduje tekvica hokkaido, ktorá pomáha pri vysokom krvnom tlaku, reguluje hladinu cholesterolu a podporuje trávenie. Pripravená na obed?
Doba prípravy: 50 min.
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 2 veľké zemiaky
- 50 g strúhaného syra (v prípade, že robíme recept pre deti, použijeme mozzarellu)
- ½ balenia bieleho jogurtu
- 2 vajíčka
- ¼ malej cukety
- 50 g tekvice hokkaido
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- bylinky podľa chuti
Ako budeme postupovať?
2. Takto nastrúhané zemiaky zmiešame s polovicou nastrúhaného syra, jogurtom a jedným vajíčkom.
3. Pridáme nakrájanú cuketu a tekvicu. Môžeme dochutiť korením podľa vlastnej chuti, bylinkami alebo niečím pikantnejším, napr. čili.
4. V inej nádobe zmiešame zvyšné ingrediencie (1 vajíčko a 25 g syra), osolíme, okoreníme, napríklad čiernym korením a červenou paprikou.
5. Do zapekacej misy alebo plechu na pečenie, ktorý môžeme vystlať papierom na pečenie či vymazať kokosovým olejom, dáme zemiakovú zmes a na ňu syrovú. Necháme zapiecť doružova a podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
376 kcal | 11 g | 47 g | 22 g |
Množstvo fantastických receptov nájdeš aj v našich fitness kuchárkach:
Ďalšie tipy na zeleninové pochúťky:
Zapekaný ružičkový kel so zeleninkou
Plnené šampiňóny s rukolovým šalátom
Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom
Od svojho detstva obľubujem varenie, pečenie a rôzne domáce práce. V mojich 15-tich rokoch som vážila dosť veľa. A vzhľadom na môj veka bola moja kondícia na veľmi nízkom bode, nehovoriac o tom, že moje zdravie na tom tiež nebolo najlepšie. V tom čase som si povedala dosť a zmenila som svoj život od základov. Všetko sa to začalo samotným prístupom k mnohým okolnostiam. Snažila som sa nebyť lenivá a mať viac pohybu. Postupne som si upravovala aj jedálniček, ktorý do dnes obsahuje viac ovocia, zeleniny, vlákniny, zdravých tukov a podobne. Takýto systém sa mi úspešne darí udržiavať už pár rokov, vlastne, nie je to o udržiavaní, je to už celé o zvyku. Počas tohto obdobia sa mi podarilo schudnúť cca 20 kilogramov. Teraz sa cítim zdravšie, veselšie a všeobecne lepšie. Robím to čo ma tak baví a to je fotografovanie a príprava rôznych jedál.