Doba prípravy: 60 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 800 g batatov
- 1 vajíčko
- morskú/himalájsku soľ
- 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate
- 400 g hladkej špaldovej múky
- trochu roztopeného masla ghee na potretie lokší
Na mäsovú zmes:
- 600 g kuracích pŕs
- 1 cibuľu (50 g)
- 1 červenú papriku (100 g)
- 200 g čerstvých šampiňónov
- 2 lyžice olivového oleja
- mleté čierne korenie
- morskú/himalájsku soľ
- ½ lyžičky mletej sladkej papriky
- 200 ml zeleninového vývaru
Ako budeme postupovať?
2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lokše hrubé cca 2-3 mm a pečieme ich na rozpálenej suchej panvici z každej strany cca 1,5 minúty na strednom stupni. Po každej lokši panvicu utrieme od múky.
3. Upečenú lokšu potrieme roztopeným ghee maslom, na ňu uložíme ďalšiu a tak postupujeme do konca.
4. Mäsovú plnku pripravíme nasledovne, mäso nakrájame na tenké pásiky, cibuľu nasekáme na drobno, papriku a šampiňóny nakrájame na plátky.
5. V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu, ktorú restujeme 5 minút a následne pridáme aj papriku, ktorú restujeme tiež 5 minút.
6. Potom pridáme kúsky kuracieho mäsa, ktoré okoreníme, osolíme a posypeme mletou paprikou. Restujeme 10 minút.
7. Do panvice pridáme šampiňóny a zeleninový vývar a zmes varíme 5-7 minút, kým sa vývar zredukuje.
8. Hotové lokše naplníme mäsom a podávame.
Tip: Tieto lokše sú veľmi chutné aj čisté bez plnky, prípadne skvelo chutia plnené šalátom, avokádom a nakrájanými paradajkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
799 kcal
3359 kJ
T:
12 g
B:
65 g
S:
116 g
V:
23 g
Viac fantastických receptov rozdelených do kategórií, aby si ľahko našla napr. jedlá s mäsom a pod. nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III:
Máš rada bataty? Potom vyskúšaj aj:
Gratinované bataty s tekvicou a kozím syrom
Brokolicovo-batatová krémová polievka
Batatový chlieb nasladko aj naslano
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov