Doba prípravy: 15 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 100 g ovsených vločiek
- 2 lyžice strúhaného kokosu
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 zrelé mango
- 1 lyžicu kokosového oleja
- 2 lyžičky tahini pasty
- sezam a kokos na ozdobenie
- datľový sirup na dosladenie (podľa chuti)
Ako budeme postupovať?
2. Následne prilievame kokosové mlieko a uvaríme kašu do preferovanej konzistencie.
3. Mango očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Na panvici zohrejme kokosový olej, pridáme mango a tahini a podusíme 5 minút, aby sa spojili chute.
4. Takto pripravené mango dáme navrch kaše do misiek a ozdobíme sezamom a praženým kokosom. Polejeme ďatľovým sirupom.
Tip: Kokosové mlieko môžeme nahradiť napríklad ovseným, ryžovým či mandľovým. Táto kaša chutí vynikajúco aj vo verzii s jablkom na masle.
Vynikajúce výživné tipy na raňajky a mnoho iných receptov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Mango sa dá použiť napríklad aj v takýchto receptoch:
Špenátové smoothie s mangom: vhodný na raňajky či na desiatu
Mangovo-zázvorová kaša: tip na raňajky nielen v chrípkovom období
Kuracie prsia so špenátom a osviežujúcim mango šalátom
Varenie ako terapia? Pre mňa je pocit, keď stojím v kuchyni, jedlo vonia a treba už len zavolať “večera” presne to, čo predpísal lekár. V kuchyni rada experimentujem a skúšam rôzne chute a koreniny. Ešte aj moji dvaja psi sa volajú Čili a Kari. Uprednostňujem lokálne a sezónne potraviny a vždy ma poteší, keď objavím poctivých domácich farmárov. Najväčšou odmenou sú pre mňa plné brušká môjho manžela, hostí a čoskoro už aj mojej dcérky, pri ktorej práve začíname s príkrmami. Veľmi rada by som ti niečo z tejto svojej vášne odovzdala vo svojich receptoch a tipoch.