Perfektné zdravé raňajky v chrípkovom období: Mangovo-zázvorová kaša
Vyskúšaj aj ty známu kombináciu manga a zázvoru použiť trošku netradične. Priprav si ovsenú kašu bohatú na pálivý zázvor, sladké mango a jemného tvarohu. Táto kombinácia ťa správne naštartuje do nového dňa. Skvelému súladu chutí sa jednoducho nedá odolať. Neváhaj a vyskúšaj ju tiež.
Doba prípravy: max. 15 minút
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- 25 g ovsených vločiek
- 10 g pohánkových vločiek
- 2 dl akéhokoľvek mlieka (odporúčame kokosové)
- 3 lyžice jemného tvarohu (príp. ricotty)
- 1 lyžičku chia semienok
- 2 lyžice javorového sirupu
- malý kúsok zázvoru
- 1/2 zrelého manga
Ako budeme postupovať?
1. V menšom hrnci na sucho opražíme pohánkové aj ovsené vločky.
2. Keď začnú voňať, prilejeme k nim mlieko, premiešame a privedieme k varu.
3. V tomto momente, keď sú vločky mäkké a kaša spojená, vypneme sporák.
4. Pridáme tvaroh, chia semienka, javorový sirup a najemno nastrúhaný zázvor. Ingrediencie dobre do kaše premiešame, nech sa semienka nabobnajú.
5. Na záver primiešame na malé kúsky nakrájané mango. Studené mango kašu ochladí, vďaka tomu je kaša vhodná hneď na jedenie.
TIP: So zázvorom to na začiatku netreba prehnať. Stačí naozaj veľmi malý kúsok, jeho chuť bude dostatočne výrazná.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
2 204 kJ
524 kcal |
11 g | 80 g | 24 g | 7 g |
Prajem ti príjemné ráno napríklad aj pri tejto kaši. Nezabudni nám dať vedieť, ako ti chutila. ;-)
Kopec raňajkových inšpirácií nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Miluješ kaše na raňajky? Neprehliadni aj tieto:
Jablková ovsená kaša bez mlieka a bez lepku
- Katka: „Chcem si spevniť svalstvo, ktoré vekom ochabuje.“ - 19. januára 2021
- Ingrid: „Keď mi hrozili druhou operáciou chrbtice, zaťala som sa a povedala si, že sa nedám tak ľahko.“ - 12. januára 2021
- Valika (- 24 kg): „Už mi netreba veľkosť L/XL, ale S.“ - 5. januára 2021
Článok bol pridaný dňa 05/02/2018 a zaradený do kategórie: Raňajkové kaše a pudingyRaňajkyReceptyVegetariánske | Autor: Veronika Kašická