Jar máme za dverami a vychádzky alebo túry nás lákajú čoraz viac. Nevieš, čo si zbaliť? Upeč si tieto výdatné a zdravé krekry, ktoré nielen zasýtia, ale aj dodajú energiu.
Ako na to?
1
Zeler ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
2
Tak isto nastrúhame syr a cesnak.
3
Pridáme ovsené vločky, tekvicové a slnečnicové semienka.
4
Ochutíme soľou, čiernym korením a zalejeme smotanou na varenie.
5
Pridáme vajíčko a všetko spolu dobre premiešame.
6
Necháme odstáť cca 30 minút.
7
Keď je zmes odstáta, pripravíme si papier na pečenie vo veľkosti plechu.
8
Zmes dáme na papier na pečenie a rovnomerne rozotrieme na veľkosť plechu.
9
Zmes ešte pred pečením rozkrájame na malé kocky. Ja som použila krájač na pizzu alebo môžeme použiť nôž.
10
Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami chia.
11
Takto pripravené krekry preložíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry na 180 ˚C.
12
Pečieme 30 – 40 minút dozlatista.
13
Upečené krekry necháme vychladnúť a nalámeme alebo nakrájame na malé kúsky, ktoré sme si nakrájali ešte pred pečením.
Výživové hodnoty na 1 porciu (5 ks, cca 100 g):
197 kcal
830 kJ
T:
11 g
B:
8 g
S:
15 g
V:
3 g
Príjemné chrumkanie 😊.
Zažiar pri cvičení alebo aj na jarnom výlete či prechádzke v našej novej basic kolekcii. Cíť sa pohodlne pri každom pohybe, ktorý dopraješ svojmu telu.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.