Informácie o cvičení
Nemusíš každý deň variť z čerstvej zeleniny, aby bol tvoj jedálniček vyvážený. 🙂
Mrazená aj konzervovaná zelenina si v sebe uchováva množstvo živín – a navyše ti šetrí čas aj energiu.
V tomto videu sa dozvieš:
• prečo sa netreba báť ani mrazenej, ani konzervovanej zeleniny,
• v čom môže byť dokonca výhodnejšia než čerstvá (najmä v zime),
• a na čo si dať pozor pri výbere – najmä pri čítaní zloženia.
Zdravé stravovanie nie je o dokonalosti, ale o praktických a rozumných voľbách.
Pozri si video a zisti, ako si uľahčiť prípravu jedla bez výčitiek. 😊
Pomôcky
Bez pomôcok
Vhodné
Inštruktor
Ing. Mgr. David ErbanVÝZVA DO PLAVIEK 2025
Som nutričný terapeut z 1. lekárskej fakulty Univerzity Karlovej, kde som získal titul magistra v odbore nutričná terapia. Okrem toho som vyštudoval aj odbor Výživa a potraviny na Českej poľnohospodárskej univerzite v Prahe, kde som získal titul inžiniera. Možno sa na prvý pohľad zdá, že ide o veľmi podobné odbory, ale práve naopak – skvelo sa dopĺňajú. Štúdium na 1. lekárskej fakulte mi dalo hlbší vhľad do toho, ako funguje ľudské telo, čo potrebuje z pohľadu výživy a športu, a ako môžem pomôcť chorým ľuďom, športovcom alebo aj iným špecifickým skupinám s nastavením správneho jedálnička. Odbor Výživa a potraviny bol zas viac o potravinách samotných – o ich hygiene, zložení, technológii a výrobe. Vďaka tomu sa na výživu pozerám z oveľa širšieho uhla. Momentálne sa naplno venujem tvorbe jedálničkov na mieru a individuálnym konzultáciám. Napísal som e-book „Všetko, čo potrebujete vedieť o výžive“, pravidelne píšem články do médií a celkovo sa snažím šíriť osvetu o zdravej strave a životnom štýle. Veľmi ma baví aj prednášanie – spolu s kolegyňou Ing. Mgr. Šárkou Knížkovou organizujeme celodenné certifikované kurzy, no prednášam aj na rôznych konferenciách či vo firmách. Na Instagrame ma nájdeš ako @ten_nutricni, kde sa snažím o výžive hovoriť jednoducho, zrozumiteľne a zároveň zábavne. A ak máš radšej podcasty, tak spolu so Šárkou máme vlastný – volá sa @nutriceudvoupratel_podcast, určite si nás pusti!
Čítať viac