Cuki-fitnutková výzva: Mäkkučký cuketový chlebík pre tvoje zdravé sladké raňajky

Ak máš chuť na sladké raňajky či desiatu, tento chlebík je ideálnou voľbou. Je mäkučký, voňavý a v kombinácii s Fitnutkou proste neodolateľný.

Prípravu zvládne určite každý, rovnako ako jeho konzumáciu :-D.

Čas prípravy: max. 60 minút

Čo budeme potrebovať na cca 14 porcií?

  • 100 g ovsených vločiek
  • 100 g celozrnnej polohrubej múky
  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 1 lyžicu mletej škorice
  • 20 g slnečnicových semienok
  • 20 g ľanových semienok (drvených)
  • 20 g bieleho sezamu
  • 1 cuketu (300 g)
  • 3 vajíčka
  • 50 ml agáve sirupu alebo domáceho medu
  • 50 ml kokosového oleja + na potretie formy
  • 100 ml mandľového mlieka
  • 30 g sušených bio brusníc
  • Fitnutku na potretie

Ako budeme postupovať?

1. Ovsené vločky pomelieme na múku, primiešame aj ostatné 2 múky, kypriaci prášok, škoricu a všetky semienka.

2. Cuketu ošúpeme, nastrúhame na hrubo, a ak pustí veľa vody, jemne ju vyžmýkame.

3. Vajíčka vyšľaháme s agáve sirupom, primiešame kokosový olej a mandľové mlieko.

4. Cuketu a vajíčkovú zmes pridáme k sypkým surovinám spolu s brusnicami a vymiešame cesto, ktoré nie je príliš husté, ale ani riedke. Ak treba, ešte pridáme troška mandľového mlieka.

5. Cesto nalejeme do formy na biskupský chlebík s rozmerom 26 x 11 cm a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 ˚C približne 40-50 minút. Pred koncom treba urobiť test špáradlom.

6. Chlebík necháme trocha vychladnúť, vyklopíme ho z formy, potrieme Fitnutkou a podávame.

 

Tip: Ak máme radi čokoládový chlebík, pokojne môžeme pridať do cesta aj kvalitné kakao ;-).

cuketový chlebík

 

cuketový chlieb

 

cuketovy chlieb

Maj krásne sladké ráno :-)!

 

Fitnutku – orieškovú bio pochúťku zoženieš napríklad v našom eshope:

čokoládová nátierka

 

Do tvojej pozornosti odporúčame aj tieto recepty:

Rýchly cuketový koláč s lieskovcami a Fitnutkou

Cuketové mafiny z kokosovej múky s vlašskými orechami

Cuketový perník s nízkym obsahom kalórií

Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 01/09/2020 a zaradený do kategórie: Bábovky a iné sladké pečivoBezlaktózovéDesiataPečivoRaňajkyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovRecepty s FITnutkou   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre