Čas prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať?
- 90 g kvalitného masla
- 100 g čokolády s vysokým podielom kakaa
- 2 vajíčka
- 140 g jemne nastrúhanej cukety
- 80 g špaldovej celozrnnej múky
- 20 g nasekaných pekanových orechov
- 2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
- 2 lyžičky bio kakaa
- 2 lyžičky Fitnutky
- na dozdobenie: Fitnutka, ovocie
Ako budeme postupovať?
2. Do čokolády po jednom zapracujeme metličkou vajíčka.
3. Do tejto zmesi pridáme cuketu, ktorú zbavíme prebytočnej vody, a postupne aj všetky ostatné suroviny.
4. Cesto v závere premixujeme metličkou a nalejeme na plech o rozmere 15 x 15 cm vystlaný papierom na pečenie.
5. Pečieme približne 30 minút na 180 ˚C.
6. Pred podávaním necháme poriadne vychladnúť a dozdobíme ovocím a Fitnutkou :-).
Tip: Ja som do cesta nedávala žiaden cukor, no ak by to bol pre teba problém, môžeš pridať trošku cukru do cesta. A ak máš rada tekutejšiu konzistenciu brownies, pridaj pred pečením do cesta kúsky čokolády.
Chceš aj ty vyskúšať Fitnutku? Neváhaj a objednávaj napr. v našom eshope:
A čo ešte môžeš vyskúšať pripraviť s Fitnutkou?
VEGAN cuketovo-kokosové mafiny s Fitnutkou
Tip na vynikajúci fit dezert: tvarohový trhanec s Fitnutkou
Jednoduchý nepečený čokoládový cheesecake s ovocím: tip na fit dezert na lenivé letné dni
Som nadšencom zdravého životného štýlu a rada hľadám nové inšpirácie a teórie z tejto oblasti, ktoré hneď skúšam aplikovať v "praxi" - v kuchyni, cvičení, nákupoch... Najlepšie sa cítim v prírode (prechádzky so psom, behanie, bicyklovanie), kde sa vždy nadopujem pozitívnou energiou.