Čo pripraviť v lete na obed? Kuracie stehná v broskyňovej omáčke hotové do 35 minút

Využi sezónu broskýň naplno. Okrem toho, že si na nich určite pochutnaj na čerstvých, použi ich napríklad aj v takomto rýchlom chutnom recepte. Veď komu by sa chcelo teraz stráviť veľa času za sporákom, keď poznáme toľko jedál hotových do pol hodinky? Zopár jednoduchých ingrediencií sa zaručene postará o gurmánsky zážitok. Tak poď a priprav si tiež kuracie stehná s broskyňovou omáčkou. ;-)

Doba prípravy: 35 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 2 – 3 lyžice kokosového oleja
  • 4 kuracie stehná
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžičky sušeného provensálskeho korenia
  • 1 cibuľku
  • 3 broskyne
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 3 lyžičky kvalitného pretlaku
  • 2-3 lyžice domáceho medu
  • 1 dl vody

Ako budeme postupovať?

1. Na panvicu pridáme olej a necháme ju rozohriať.

2. Vykostené kuracie stehná si osolíme a okoreníme.

3. Na zohriatej panvici opekáme okorenené stehná cca 7 minút z každej strany, alebo až kým nie je mäso hnedé.

4. Opečené mäso odložíme stranou a zakryjeme.

5. Vo výpeku opražíme do zlata cibuľku nakrájanú na kocky (ak je potrebné pridáme ešte olej).

6. K opečenej cibuľke pridáme broskyne nakrájané na kocky, horčicu, pretlak, med a varíme 15 minút, alebo kým nie sú broskyne hotové.

7. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať trošku vody.

8. Do hotovej omáčky vložíme kuracie stehná a chvíľku spolu povaríme.

9. Podávame s ryžou, šalátom alebo opekanými zemiakmi.

broskyne

 

rýchly obed

 

kuracie maso recepty

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Skvelé nápady na obedy nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne 2:

recepty na obed

 

Máš rada chutné rýchle obedy? Tak skús pozrieť aj tieto recepty:

Pečená treska v orechovej kruste – hotové do 20 minút

Červená šošovica po indicky – chutné jedlo, hotové do 30 minút

Zeleninový koláč – skvelý obed nielen pre vegetariánov pripravený do 40 minút

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 09/08/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre