Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Čo na raňajky? Výživná quinoa kaša s figami

25 min
1 porcia
kaša s figami
kaša s figami
Každý deň môže byť výnimočný. Stačí, ak si uvedomíme ako máličko stačí k tomu, aby sa takým stal. U mňa je to napríklad príprava raňajok. Sezónne ovocie, rastlinné mlieka, rôzne oriešky, semienka a skúšanie nových kombinácií... Vďaka tomu všetkému mám dobrú náladu hneď od rána. Inšpiruj sa a začni aj ty svoj deň s úsmevom pri dobrých raňajkách. :-)

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?


  • 150 g uvarenej quinoy

  • 150 – 200 ml kvalitného mlieka (príp. rastlinného)

  • 3 – 4 figy

  • 1 lyžicu domáceho medu (príp. javorového alebo agáve sirupu)


Ako budeme postupovať?

1. Quinou uvaríme podľa návodu na obale v pomere 1:1 s vodou.
2. Mlieko a quinou dáme do hrnčeka zohriať. Objem mlieka zvolíme podľa toho, či máme radi kašu redšiu alebo hustejšiu.
3. Figy umyjeme a nakrájame, jednu odložíme nabok na ozdobu.
4. Keď zmes quinoy a mlieka začne vrieť, pridáme za stáleho miešania med a figy.
5. Varíme, kým kaša zhustne.
6. Kašu ozdobíme zvyšnou figou a môžeme podávať.
Tip č.1: Kaša sa môže pripraviť s hocijakým ovocím alebo orieškami. :-)
Tip č.2: Quinou si môžeme pripraviť aj večer vopred.
 
Prajem ti ten najúžasnejší štart do nového dňa! :-)
 
Spestri si svoje raňajky ďalšími receptami. Hľadaj nové nápady v našich knihách Z fitka do kuchyne:
co na ranajky
 
Máš doma viacej fíg a nevieš, čo s nimi? Skús pozrieť aj tieto recepty:
Batatovo-figový šalát - skús servírovať na večeru
Figový koláč - chutný na raňajky či desiatu ako sladký chlebík, ale aj vynikajúce pohostenie pre návštevy
Bezlepková kaša s figami - raňajky aj pre celiatikov
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.