Doba prípravy: 25 minút
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- 150 g uvarenej quinoy
- 150 – 200 ml kvalitného mlieka (príp. rastlinného)
- 3 – 4 figy
- 1 lyžicu domáceho medu (príp. javorového alebo agáve sirupu)
Ako budeme postupovať?
2. Mlieko a quinou dáme do hrnčeka zohriať. Objem mlieka zvolíme podľa toho, či máme radi kašu redšiu alebo hustejšiu.
3. Figy umyjeme a nakrájame, jednu odložíme nabok na ozdobu.
4. Keď zmes quinoy a mlieka začne vrieť, pridáme za stáleho miešania med a figy.
5. Varíme, kým kaša zhustne.
6. Kašu ozdobíme zvyšnou figou a môžeme podávať.
Tip č.1: Kaša sa môže pripraviť s hocijakým ovocím alebo orieškami. :-)
Tip č.2: Quinou si môžeme pripraviť aj večer vopred.
Spestri si svoje raňajky ďalšími receptami. Hľadaj nové nápady v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Máš doma viacej fíg a nevieš, čo s nimi? Skús pozrieť aj tieto recepty:
Batatovo-figový šalát - skús servírovať na večeru
Figový koláč - chutný na raňajky či desiatu ako sladký chlebík, ale aj vynikajúce pohostenie pre návštevy
Bezlepková kaša s figami - raňajky aj pre celiatikov
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)