Chrumkavé pečené bataty s čerstvými figami

Ak máš chuť na zdravú, ľahkú a zároveň aj rýchlu večeru, určite vyskúšaj tento recept. Bataty ťa príjemne zasýtia a čerstvé figy celému jedlu dodajú parádnu sviežosť. Kombinácia chutí je fantastická. Neboj sa trošku zaexperimentovať. 

 

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 4 menšie sladké zemiaky (cca 1 kg)
  • 5 PL olivového oleja
  • 1 PL  balsamica
  • 12 ks jarnej cibuľky
  • 1 ks chilli
  • 6 čerstvých a zrelých fíg
  • 150 g mäkkého kozieho syra
  • 2 ČL morskej soli
  • korenie

Ako budeme postupovať?

1. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Bataty umyjeme, nakrájame na hranolky a zmiešame s 3 PL olivového oleja, soľou a čiernym korením.

2. Vložíme ich do rúry a pečieme asi 20 minút, kým nie sú mäkké. Dávame pozor, aby neboli upečené príliš a nezostala z nich kaša. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

3. Jarnú cibuľku a chilli zľahka opečieme na zvyšnom olivovom oleji.

4. Premiešame zemiaky so zmesou opraženej cibuľky a chilli.

5. Figy prekrojíme na štvrtinky a poukladáme na zemiaky. Pokvapkáme balsamicom a ozdobíme nadrobeným kozím syrom.

pecene-bataty

pecene-bataty-s-figami

Tento recept si určite zamiluješ a vždy keď uvidíš v obchode čerstvé figy, dostaneš naň chuť. Uvidíš :-).

Dobrú chuť!

 

Ak máš doma bataty na kilá, skús aj ďalšie recepty:

Expresne rýchle a zdravé batatové placky

Prečo jesť sladké zemiaky alias bataty? 3 netradičné, zdravé recepty TU!

Fit obed: Batáty s prekvapením plné prírodných spaľovačov

Sisa

Som trénerka a inštruktorka skupinových cvičení. Okrem toho milovníčka dobrého a zdravého jedla. Rada ľudí motivujem k tomu, aby sa viac hýbali a aby sa zaujímali o to, čo skončí v ich žalúdku. Kombinácia pohybu a vyváženej stravy môže každému zabezpečiť nielen krásnu postavu, ale predovšetkým pevné zdravie, dostatok energie a vitality.
Sisa

Článok bol pridaný dňa 25/11/2016 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Sisa

Komentáre