Čo na obed rýchle a jednoduché? Tofu so zeleninou a ryžou na thajský spôsob

Vegánsky obed inšpirovaný thajskou kuchyňou. Ak máš chuť na niečo netradičné, toto je ideálny recept. Veľmi rýchly na prípravu. Môžeš ho pripraviť napríklad aj na romantickú večeru. Poď vyskúšať niečo nové, prirodzene bezlepkové a výživné zároveň. Priprav si moje tofu so zeleninou a ryžou. :-)

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 300 g ryže (ak máš rada krémovú konzistenciu, odporúčam typ arboriu, ak „zrnko od zrnka“ jasmínovú alebo basmati)
  • mletú rascu
  • 2 lyžice rastlinného oleja (napr. olivový alebo repkový)
  • 1 veľkú alebo 2 malé cukety
  • 1 červenú papriku
  • 2 mrkvy
  • 1 balík bio údeného tofu (180 g)
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice čierneho sezamu
  • pár kvapiek limetkovej šťavy
  • 2 lyžice sójovej omáčky (napr. Tamari)
  • ½ lyžice trstinového cukru
  • čerstvé listy koriandra

Ako budeme postupovať?

1. Ryžu uvaríme podľa návodu, ako je na obale. Odporúčam do varenia pridať aj mletú alebo aj celú rascu.

2. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, na pásiky nakrájanú papriku, na kolieska nakrájanú mrkvu a aj nakrájané tofu.

3. Pridáme koreniny, limetkovú šťavu, sójovú omáčku, poprášime trstinovým cukrom.

4. Všetko zamiešam a restujeme do mäkka.

5. Uvarenú ryžu servírujeme so zeleninou a tofu.

6. Nakoniec ozdobíme čerstvými listami koriandra.

tofu recept

 

rýchly obed recept

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie zaujímavé recepty nájdeš aj v našich knihách:

zdravé recepty

 

Hľadáš ďalšie nápady na recepty s tofu? Tak sa inšpiruj TU:

Hlivové soté s tofu: obed do 30 minút

Zapekané cestoviny s tofu a cuketou

Cviklové tofu fašírky s bulgurom a nivou, ktoré si zamiluješ

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 06/02/2019 a zaradený do kategórie: ReceptyVeganVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre