Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na cca 20 ks?
- 100 g pohánkovej múky
- 100 g kvalitného masla izbovej teploty
- 120 g nastrúhanej mrkvy
- 80 g trstinového cukru
- 40 g strúhaného kokosu
- 80 g mletého maku
- nastrúhanú kôra z ½ citrónu
- ½ lyžičky kypriaceho prášku
- 1 lyžičku mletej škorice
- 1 hrsť orechov na ozdobenie (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
2. Rukou poriadne spracujeme na pevné cesto a uložíme zabalené v potravinárskej fólii na hodinu do chladničky.
3. Rúru zapneme na 180°C, veľký plech vystelieme papierom na pečenie.
4. Z cesta tvoríme malé guľôčky, ktoré kladieme na plech trošku ďalej od seba a na vrch každého dáme polovicu orecha a trošku pritlačíme.
5. Pečieme cca 15 - 20 minút.
Tip: Ja som z polovice cesta urobila sušienky a z polovice som vyformovala guľôčky, tie boli vo vnútri vláčne a mäkké, no držali pokope. Vrele odporúčam vyskúšať aj „guľôčkový“ variant.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
493 kJ 117 kcal | 7 g | 10 g | 2 g | 1 g |
Ďalšie chutné chrumkavé recepty, dokonca aj od autorky Betky nájdeš v knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Aj takéto sušienky môžeš skúsiť pripraviť:
Ovsené sušienky aj pre malé detičky, dokonca aj s čokoládou pre tie od 2 rokov
Bezlepkové mandľové sušienky, ktoré máš hotové do 30 minút
Zdravé orechové medovníky, ktoré nemusia mäknúť
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.