Tento ľahký a chutný recept je nabitý vitamínmi a verím, že sa stane v zimných mesiacoch tvojím obľúbeným. Tieto cestoviny si môžeš pripraviť aj medzi sviatkami ako ľahký obed alebo večeru. Ak chceš rozšíriť svoje menu na Vianoce, určite si doň pridaj aj tento recept.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 220 ˚C. Na plech dáme na menšie kocky nakrájané bataty, pridáme 2 lyžice oleja, osolíme, okoreníme (soľ, čili...). Pečieme 25 – 35 minút alebo kým nie sú bataty upečené.
2
Medzitým si uvaríme cestoviny.
3
Na panvici zohrejeme olivový olej a dozlata opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu.
4
Pridáme nakrájané huby, osolíme, okoreníme a opekáme 5 minút, pridáme trošku vody. Varíme, kým sa väčšina neodparí.
5
Potom pridáme špenát a dusíme, kým nestratí svoj objem. Potom pridáme upečené bataty, kyslú smotanu a premiešame. Ak je zmes príliš hustá, pridáme vodu.
6
Podávame s cestovinou, s čerstvými bylinkami a nastrúhaným parmezánom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
675 kcal
2835 kJ
T:
15 g
B:
20 g
S:
107 g
V:
10 g
Dobrú chuť 😊.
Stále hľadáš ten správny darček pod vianočný stromček? Využi jedinečnú zľavu 15% na zdravé a fit produkty z nášho e-shopu.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz